10 ani de la primul magazin Apple. Vezi cum arata cele mai cool magazine din lume

Vineri, 20 Mai 2011, ora 11:15
3328 citiri
10 ani de la primul magazin Apple. Vezi cum arata cele mai cool magazine din lume

Saptamana aceasta, Apple a aniversat 10 ani de la deschiderea primului magazin. Cand compania s-a decis sa puna caramida pe caramida pentru a avea propiile puncte de desfacere, criticii au prezis esecul. Cat de mult se inselau...

Apple le-a dovedit neincrezatorilor ca reteta aplicata in urma cu 10 ani a fost cea corecta. Magazinele producatorului au generat vanzari de 3,19 miliarde de dolari in primul trimestru al anului, adica 13% din afacerile totale ale companiei.

Astfel, conform Business Insider, 10 ani mai tarziu, Apple are 300 de magazine in 11 tari, iar divizia de retail a devenit o parte importabta din business-ul companiei, vanzand milioane de iPod-uri, Mac-uri, iPhone-uri si iPad-uri.

Magazinul Apple a devenit un fenomen cultura, in sensul ca este pe de o parte magazin, pe de alta parte destinatie turistica si un loc in care sa te relaxezi. Un fel de Starbucks fara cafea.

Deschiderea magazinelor a fost o miscare de marketing stralucita, ajutand compania sa-si defineasca brandul in fata consumatorilor din toata lumea.

Dinamice pe exterior si confortabile in interior. Asa arata toate magazinele Apple si acestea sunt cele doua caracteristici pe care compania vrea sa le imprime si consumatorilor.

Iata cum arata cele mai cool magazine Apple si cum au evoluat acestea de-a lungul anilor.

Primele doua magazine deschise de Apple aflate in Virginia si California.

Mesele de lemn care au devenit standad in magazinele Apple au pornit din Phoenix.

Primul magazin din afara SUA a fost in Japonia.

Apple adora sa faca lansari grandioase de magazine. Reteta? O perioada de secretomanie, urmata de o lansare grandioasa. Iata cum au tinut secretul in New York...


si in China.


Lansarea manazinului din Shanghai.


Si a celui de pe 5th Avenue din Manhattan.


Iata cum arata magazinul Apple din mall-ul de langa Luvru. Draguta fotografie, nu-i asa?


Apple poate deschide si magazine sobre. Iata unul la Paris.


#ipad, #iphone, #ipod, #istorie apple, #mac, #magazin apple, #venituri apple , #stiri Apple