Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

1,1 milioane de dolari pentru angajatii Apple

1,1 milioane de dolari pentru angajatii Apple


Angajatii Apple care au contribuit la planul ce presupunea achizitia de actiuni ale gigantului IT, in ultimii sapte ani, au urmarit cum valoarea actiunilor a crescut pana la aproximativ 1,112,000 milioane de dolari.
Un profit de 635%

Daca un angajat ar fi investit 25.000 de dolari pe an, in achizitia de actiuni Apple, investitia totala, in ultimii 7 ani s-ar fi ridicat la 175.000 de dolari. Profitul obtinut de angajatul respectiv ar fi fost de 635.76%, un procent considerabil, scrie Forbes.

Salariatii Apple au voie sa cumpere actiuni ale companiei, la un pret redus cu 15%.

Pretul de achizitie al actiunilor este determinat pe baza unui criteriu numit "look back". Adica la sfarsitul fiecare perioade in care se pot face achizitii de actiuni, cei de la Apple urmaresc sa vada care pret a fost mai mic: cel stabilit la inceputul perioadei de achizitie sau pretul de cumparare oferit la sfarsitul perioadei.

Discountul si criteriul "look back" sunt doua elemente cheie in planul general Apple privind vanzarea actiunilor companiei catre angajati, pentru ca le ofera acestora garantia ca vor avea un profit substantial.

Actiunile companiei Apple au ajuns, la sfarsitul lunii iulie, la maximul istoric de 400 dolari/titlu. Profitul trimestrial al companiei era, la acea data, de 7,3 miliarde de dolari.

Dupa moartea lui Steve Jobs, CEO-ul Apple, actiunile au ajuns sa valoreze 374,88 dolari, la inceputul lunii octombrie.

In ciuda faptului ca a obtinut un profit mai mare decat estimarile, Apple nu a distribuit dividende.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1390 ori