Problema Apple: Are prea mult cash

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 19:51
1995 citiri
Problema Apple: Are prea mult cash
Ce va face Apple cu banii?

In urma cu 18 luni, muntele de cash de 46 de miliarde de dolari pe care statea Apple, a starnit nemultumirile investitorilor, care doreau dividende sau rascumparare de actiuni. Acum, problema s-a dublat.

Odata cu cresterea rezultatelor financiare, lichiditatile Apple au ajuns la 98 de miliarde de dolari, bani pe care investitorii vor sa-i vada pusi la treaba, conform Reuters.com. Acest lucru inseamna ca producatorul iPhone are 104 dolari in cash per actiune.

Nimeni nu a intuit cat de repede va spori vistieria companiei, unii analisti estimand ca lichiditatile vor ajunge la 65 de miliarde de dolari, pana la finalul lui 2011.

Aceasta problema reprezinta primul test adevarat la care va fi supus CEO Tim Cook, de cand a preluat conducerea Apple, dupa decesul lui Steve Jobs. Acesta trebuie sa vina cu un plan de investire a banilor.

Balanta de cash a Apple reprezinta un sfert din valoarea de piata, de 415 miliarde de dolari, putand fi comparata cu usurinta cu bugetele unor mari state.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple tim cook, #apple steve jobs, #Apple iPhone, #apple rezultate financiare, #idei investitie, #lichiditati cash companii , #Rezultate financiare