Apple: Capitalizarea ar putea depasi miercuri 500 de mld dolari

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 16:13
1702 citiri
Apple: Capitalizarea ar putea depasi miercuri 500 de mld dolari

Actiunile Apple au inchis marti in crestere cu 1,8%, la o capitalizare de 499,2 miliarde de dolari, iar analistii se asteapta sa treaca miercuri de 500 de miliarde de dolari, alaturandu-se astfel unui club select de companii care au depasit acest prag.

In perioada de tranzactionare electronica de dupa inchiderea bursei din SUA, actiunile Apple au urcat usor, iar capitalizarea a depasit 500 de miliarde de dolari, potrivit publicatiei americane Forbes.

Actiunile Apple au crescut marti in contextul asteptarilor pentru anuntul lansarii saptamana urmatoare a unei noi versiuni iPad, potrivit Financial Times.

Alte companii, precum Microsoft, General Electric, Cisco Systems, Exxon Mobil si Intel, au avut capitalizari de peste 500 de peste miliarde de dolari, potrivit analistului american Howard Silverblatt, citat de Wall Street Journal. Microsoft in perioada boom-ului dotcom din anii 1999-2000 a atins 604 miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, in 2007, grupul chinez PetroChina a atins un nivel al capitalizarii de peste 1.000 de miliarde de dolari.

In prezent, cu 499 miliarde de dolari, Apple are cea mai ridicata capitalizare din lume si este aproape de valoarea combinata a celor trei companii IT care au trecut, la un moment dat, de pragul de 500 de miliarde de dolari, Microsoft (266 miliarde de dolari), Intel (136 miliarde de dolari) si Cisco (109 miliarde de dolari).

Analistii de pe pietele de capital raman optimisti privind evolutia titlurilor Apple. Din 56 de analisti care urmaresc Apple, consultati de Bloomberg, 51 recomanda achizitia titlurilor, patru pastrarea acestora si doar unul vanzarea.

Optimismul privind actiunile Apple a fost alimentat de asteptarile ca un nou model iPad sa fie lansat la un eveniment de presa programat de Apple saptamana urmatoare si de speculatii ca ar putea plati pentru prima data dividende.

Potrivit asteptarilor, noul iPad ar trebui sa consolideze pozitia Apple pe piata tabletelor, cu avansuri tehnologice ce includ o rezolutie mai ridicata a ecranului, cipuri mai rapide si, posibil, conexiune la retelele noi si rapide 4G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#capitalizare Apple, #actiuni apple, #pret actiuni apple, #evolutie titluri Apple , #Rezultate financiare