Apple da lovitura in 2016 - poate ajunge sa valoreze 1.000 de miliarde de dolari

Marti, 09 Iunie 2015, ora 17:57
3365 citiri
Apple da lovitura in 2016 - poate ajunge sa valoreze 1.000 de miliarde de dolari
Foto: Macstories

Noile anunturi facute de compania Apple privind revenirea in industria muzicii online cu un nou serviciu platit, imbunatatirea serviciului Apple Pay si dezvoltarea altor programe anunta un an 2016 perfect, crede Dan Ives, analist de piata.

"Cred ca intr-un an vom avea o valoare de piata pentru Apple estimata la 1.000 de miliarde de dolari", a explicat analistul si directorul FBR Capital, intr-un interviu acordat postului american CNBC.

China, reteta succesului

Ives considera ca pe termen scurt evolutia performanta a companiei este intretinuta de succesul intregistrat de iPhone-uri pe piata din China. "Este ca si cum ai alimenta un motor cu kerosen", a apreciat directorul FBR Capital.

"Apple inregistreaza deja o crestere a vanzarilor pe termen scurt la care se adauga si noile produse si servicii pe care le-a prezentant in cadrul conferintei WWDC", a scos in evidenta Dan Ives.

In opinia sa, Apple isi va depasi recordurile precedente de crestere a vanzarilor, dar va evolua surprinzator de bine si pe bursa, Ives oferind un pret estimativ de 185 de dolari/actiune pentru 2016.

"Daca observam cu atentie, prin noua versiune iOS, noul serviciu de muzica si toate programele software adaugate, Apple isi pregateste terenul pentru lansari masive de produse in 2016", crede Ives.

Serviciul Apple Music va fi lansat luna aceasta in peste 100 de state, cu un abonament lunar de 9,99 dolari.

Apple Watch, centrul universului digital

Seful departamentului de investitii de la Tigress Financial, Ivan Feinseth, se arata ceva mai moderat in cresterea pretului actiunilor Apple, oferind o medie situata intre 165-175 de dolari/actiune.

Feinseth nu da credit prea mult nici serviciului Apple Music, pe care nu il vede ca un produs cheie in dezvoltarea companiei.

"Apple nu sunt primii in ceea ce fac, dar au devenit cei mai buni la ceea ce fac, asa ca ma astept la produse de calitate din partea lor", spune acesta.

Din punctul sau de vedere, Apple Music se va bucura de success prin prisma faptului ca brandul a reusit sa isi fidelizeze utilizatorii.

Este un atu important in fata concurentilor de la Spotify si Pandora, iar Apple Music ar putea sa fie preferat si in locul variantelor XM de radio prin satelit in masini.

In schimb, Feinseth vede in Apple Watch "centrul universului conectat", dupa ce compania a anuntat ca este pe punctul de a lansa noi update-uri pentru softul ceasului digital.

iPhone, piesa de baza

Actionarul Apple Channing Smith asteapta o schimbare a ciclului telefoanelor smart de la Apple in maxim un an, un an si jumatate.

Pana acum, variantele iPhone s-au dovedit cele mai de succes produse ale companiei, iar Smith nu crede ca acest lucru se va schimba prea curand.

"Motorul cresterii Apple ramane iPhone-ul, iar in urmatoarele 18 luni ne putem astepta la lucruri surprinzatoare de la acest dispozitiv", considera Smith, manager la Capital Advisors.

Alti actionari, precum Hugh Johnson, sunt constienti de rezerva de lichiditati pe care compania a constituit-o intre timp si se declara de-a dreptul surprins de pretul actual de 127 de dolari/actiune care i se pare mic.

"Ar fi un moment bun ca Apple sa rascumpere o parte din actiunile de pe piata si apoi sa creasca dividendele", spune acesta.

Alti investitori ii tin isonul, in conditiile in care prognozeaza o crestere continua a valorii companiei.

"Apple continua sa atraga cererea. Cand te uiti la Apple vezi o companie care investeste in obiecte de care, acum doua luni, nici nu aveai habar ca ti-ar trebui, iar in prezent nu iti poti imagina cum ar fi viata fara ele", afirma Art Hogan, un alt actionar Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evolutie actiuni Apple, #valoare piata Apple, #rezultate financiare apple, #vanzari iphone , #Rezultate financiare