Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri

Marti, 21 Mai 2024, ora 01:48
143 citiri
Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri
FOTO: GSMArena

Retroarch și PPSSPP, două emulatoare de console de jocuri retro, sunt acum disponibile pe iOS.

Utilizatorii de iPhone pot instala acum Retroarch și PPSSPP direct din App Store. Retroarch, mai mult decât un simplu emulator, funcționează ca un „lansator” de emulatoare, oferind o interfață grafică prietenoasă și posibilități vaste de personalizare. Suportă numeroase „nuclee”, care sunt emulatoare pentru diverse console, PC-uri sau alte tipuri de hardware vechi pentru rulat jocuri.

Funcționalități extinse

Prin Retroarch, utilizatorii pot configura schemele de control pentru fiecare consolă emulată, pot încărca multiple „nuclee” și pot juca jocuri de la console precum Atari 2600, NES, SNES, PlayStation și chiar Nintendo 3DS. De asemenea, Retroarch oferă funcționalități avansate, cum ar fi multiplayer online, integrarea achievement-urilor, posibilitatea de a salva în orice moment al jocului, înregistrarea gameplay-ului și traducerea jocurilor cu ajutorul AI.

PPSSPP, pe de altă parte, este cel mai popular emulator pentru consola PlayStation Portable (PSP). Acesta oferă o interfață prietenoasă și numeroase opțiuni de configurare, dar este dedicat exclusiv rulării jocurilor de PSP. PPSSPP permite chiar și descărcarea și rularea jocurilor „homebrew” de PSP, create de comunitate.

Lansarea rapidă a acestor emulatoare pe iPhone, la scurt timp după ce Apple a permis acest tip de aplicații în App Store, transformă iPhone și iPad în adevărate „console” de gaming. Până acum, gamerii evitau dispozitivele Apple deoarece acestea puteau rula doar jocuri din App Store. Cu emulatoare disponibile direct în magazinul Apple și cu deschiderea sistemului de operare în Europa, iPhone și iPad ar putea atrage acum mai mulți fani.

Totuși, anumite emulatoare, cum ar fi Dolphin, care rulează jocuri de GameCube și Nintendo Wii, nu vor putea funcționa pe dispozitivele Apple din cauza restricțiilor SDK iOS. Dezvoltatorii fie vor găsi metode alternative pentru a rula aceste jocuri, fie vor pune presiune pe Apple pentru a debloca mai mult sistemul de operare.

Prin disponibilitatea Retroarch și PPSSPP pe iOS, utilizatorii au acum acces la o gamă largă de jocuri retro, direct pe dispozitivele lor Apple.

...citeste mai departe despre "Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri" pe Ziare.com

Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de...
#apple, #gaming, #ios , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose