Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miliardarul Carl Ichan: Apple este puternic subevaluata, ar trebui sa rascumpere actiuni

Miliardarul Carl Ichan: Apple este puternic subevaluata, ar trebui sa rascumpere actiuni


Miliardarul Carl Icahn apreciaza ca actiunile Apple si-ar putea dubla valoarea de piata si a cerut managementului companiei sa rascumpere cat mai multe actiuni, folosind cele 133 miliarde de dolari detinute de companie.

"Apreciem ca Apple este subevaluata pe piata, si cu cat mai multe actiuni vor fi rascumparate acum, cu atat mai mari vor fi beneficiile actionarilor", arata Icahn intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie al companiei, scrie Reuters.

Icahn, care s-a angajat sa nu isi vanda din actiunile detinute prin procesul de rascumparare, a mai spus ca actiunile Apple ar trebui sa fie tranzactionate la 203 dolari.

Intr-un interviu acordat celor de la CNBC, Ichan a cerut Apple sa rascumpere actiuni in valoare de circa 100 de miliarde de dolari, si a adaugat ca spera ca si ceilalti investitori sa fie de acord cu el.

Joi, pretul de inchidere pentru titlurile Apple era de 101,02 dolari. Comparativ cu luna ianuarie, acestea s-au apreciat cu 25%.

Icahn, unul dintre actionarii importanti ai Apple, cu 53 de milioane de titluri, a mai cerut companiei, anterior, rascumpararea de actiuni si cresterea dividendelor acordate.

In scrisoarea adresata membrilor consiliului de administratie al Apple, el a precizat ca se asteapta ca Watch, prima noua categorie de produse a celor de la Apple dupa lansarea iPad in 2010, sa stimuleze cresterea companiei, si a mai adaugat ca televiziunea reprezinta o oportunitate mare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1399 ori