Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apple risca o ancheta in Europa pentru practici anticoncurentiale

Apple risca o ancheta in Europa pentru practici anticoncurentiale


Standardele inalte ale Apple ar putea cauza probleme pentru compania americana. Comisia Europeana a inceput o ancheta cu privire la unele practici Apple, care ar putea incalca legislatia anticoncurentiala din Uniunea Europeana.

Primul motiv de ingrijorare cu privire la un avantaj anticoncurential al Apple tine de modul in care compania ofera iPhone in mod selectiv in retelele 4G din Europa, scrie hit.ro.

De obicei, operatorii telecom testeaza telefoanele in reteaua proprie, dar Apple insista cu privire la testele proprii, iar atunci cand rezultatele nu sunt multumitoare, refuza sa ofere telefonul in anumite retele.

A doua problema a Apple tine de cerintele sale cu privire la numarul de iPhone-uri pe care operatorii telecom le pot oferi cumparatorilor. De exemplu, operatorul japonez NTT Docomo a fost refuzat si nu a putut include deloc iPhone in oferta, pentru ca dorea sa comande prea putine telefoane.

Deocamdata, autoritatile europene au trimis chestionare operatorilor telecom si nu este clar daca informatiile stranse vor avea ca rezultat o ancheta oficiala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1480 ori