Apple n-a obtinut in instanta cresterea daunelor impotriva Samsung

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 16:59
1471 citiri
Apple n-a obtinut in instanta cresterea daunelor impotriva Samsung

Instanta a respins solicitarea Apple de a creste daunele de un miliard de dolari decise anul trecut impotriva Samsung Electronics, concluzionand ca grupul sud-coreean nu a incalcat cu buna stiinta patentele companiei americane.

Instanta federala din San Jose, Caifornia, a refuzat marti mai multe solicitari introduse de ambele companii dupa finalizarea procesului, inclusiv cresterea daunelor de 1,05 miliarde de dolari pe care Samsung ar trebui sa le plateasca Apple, rejudecarea procesului (dorita de ambele parti) si alte modificari ale deciziei.

Judecatorul a sustinut decizia din luna august, care prevede ca Samsung a incalcat sase patente Apple in domeniul dispozitivelor mobile si trebuie sa plateasca daune de peste un miliard de dolari.

"Curtea nu va specula in privinta modului in care juratii au calculat daunele dictate. Este rezonabil sa se presupuna ca daunele au rolul de a compensa Apple pentru pierderile generate de neregulile constatate de juriu", se spune in decizia de marti.

In august, instanta a respins solicitarile Apple privind blocarea a 26 de produse Sasmung pe piata americana, deoarece nu a fost constatata o legatura intre patentele incalcate si cererea consumatorilor pentru electronicele companiei sud-coreene.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze cu privire la decizia instantei.

Actiunile Samsung au urcat miercuri la Seul cu 2%.

Samsung si Apple au avut anul trecut o cota de piata de aproximativ jumatate din vanzarile de smartphone-uri la nivel mondial si sunt implicate in litigii privind drepturile de proprietate intelectuala in 30 de tari, pe 5 continente.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#apple samsung proces, #daune Samsung, #daune Apple, #razboi apple samsung , #Management