Apple: de la revolutionar la evolutionar

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 15:11
1640 citiri
Apple: de la revolutionar la evolutionar

Lansarea iPhone 5 defineste noul stil de management Apple. Fara sa epateze, Tim Cook a reusit sa creasca la un nivel record vanzarile noului iPhone si pretul actiunilor Apple.

Fara sa fi lansat un produs revolutionar din punct de vedere tehnic sau al designului, asa cum obisnuia sa faca Steve Jobs, Tim Cook a optat pentru un produs care se face remarcat prin calitatile sale net superioare versiunilor precedente: mai lung, mai subtire, mai usor si mai rapid, comenteaza Reuters.

Cook a reusit sa uimeasca prin capacitatea sa de management, confirmand prin viteza lansarii iPhone 5 la nivel mondial, ca este un maestru in administrarea unui lant de productie si distributie.

"Suntem surprinsi intr-un mod placut de ritmul lansarii, intrucat ne asteptam la un impact mai mare al constrangerilor provocate de productia componentelor", a declarat Ben Reitzes, analist pentru Barclays.

iPhone 5 va fi disponibil pana la sfarsitul anului intr-o suta de tari, cu treizeci mai mult decat iPhone 4S, in aceeasi perioada.

Astfel, este posibil ca Apple sa se afle la un moment in care are nevoie de "cineva cu o viziune a procesului de productie", a comentat Raymond Miles, professor emeritus la University of California, Berkley.

Masuri de impact, fara sa atraga atentia

Tim Cook se face remarcat, precum in cadrul lansarilor, prin actiuni de mare impact, dar fara sa atraga atentia asupra sa. Decizia de a introduce noi dividende pentru actionarii Apple sau cresterea salariilor pentru angajatii loiali sunt exemple in acest sens.

In plus, comunicarea cu analistii Wall Street s-a imbunatatit semnificativ, iar suspciunile privind tratamentul muncitorilor din lantul de productie Apple sunt in prezent investigate.

Urmatoarele probe pentru Tim Cook sunt imbunatatirea aplicatie Maps a iOS 6 si lansarea celui mai recent iPad in octombrie. Si noua tableta, intr-o versiune mai mica, se anunta a fi mai degraba un upgrade, decat un produs nou, revolutionar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tim Cook Apple, #stil management tim cook, #lansare iphone 5, #lansare iPad octombrie, #pret actiuni apple , #Management