Warren Buffet a cumparat actiuni Apple de 1 miliard de dolari

Marti, 17 Mai 2016, ora 13:37
6795 citiri
Warren Buffet a cumparat actiuni Apple de 1 miliard de dolari
Foto: Wikimedia

Berkshire Hathaway, fondul de investitii creat si gestionat de miliardarul Warren Buffet, tocmai a anuntat ca detine 9,81 milioane de actiuni ale gigantului IT Apple in valoare totala de 1 miliard de dolari.

Desi Buffet nu a fost niciodata atras de investitii in companiile IT, de aceasta data se pare ca n-a putut sa nu cumpere, in contextul in care actiunile Apple au inregistrat o depreciere de aproximativ 30%, anunta BBC.

Actiuni valoroase

Evenimentul ar putea ajuta la redresarea cotatiei actiunilor Apple, Buffet fiind cunoscut pentru tendinta sa de a investi in actiuni ale unor companii profitabile. De altfel, pretul unei actiuni a companiei IT a crescut cu 3,7% in cursul sedintei de luni, urcand pana la 93,88 dolari.

Saptamana trecuta, Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasa companie din lume, valoarea sa de piata coborand sub cea a rivalilor de la Alphabet, corporatia creata in jurul Google.

Deprecierea suferita de actiunile Apple a survenit in urma unei scaderi a vanzarilor iPhone, cel mai reprezentativ produs lansat de companie in ultimul deceniu, fapt care i-a alarmat pe investitori.

"Actiunile au fost extrem de ieftine, iar Apple are o gramada de lichiditati la dispozitie.

Nimeni nu ia in considerare segmentul de cercetare si dezvoltare intretinut de Apple in spatele usilor inchise si de unde vor rezulta in final noi produse", afirma Steve Wallman, un fost actionar in compania lui Buffet.

O noua atitudine

Conform unor informatii aparute in Wall Street Journal, nu Warren Buffet est cel care a decis achizitia pachetului de actiuni Apple, toate indiciile indreptandu-se spre subordonatii sai directi Todd Combs si Ted Weschler.

Fiecare dintre ei controleaza un cont de investitii de 9 miliarde de dolari, concentrandu-se de obcei spre tinte mai mici, in vreme ce poturile mari sunt decise direct de catre creierul companiei.

In acest moment, Berkshire Hathaway este al 56-lea investitor in Apple, din perspectiva pachetului de actiuni detinut.

O alta companie din sectorul tehnologic in care Berkshire Hathaway a investit in ultimul timp este IBM, iar cu noua achizitie compania poate semnaliza o schimbare in atitudinea manifestata fata de noile tehnologii.

De altfel, pana si Warren Buffet a fost auzit recent recunoscand ca Berkshire Hathaway a fost prea lenta in a-si indrepta atentia catre acest sector.

Magnatul este cunoscut pentru filozofia sa investitionala, unul dintre principiile consecvente ale sale fiind sa nu bagi bani in afaceri pe care nu le intelegi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#warren buffet, #actiuni apple, #investitori Apple , #Investitii