Trader american: Situatie dezastruoasa pentru Apple. Actiunile o iau in jos!

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 17:44
5472 citiri
Trader american: Situatie dezastruoasa pentru Apple. Actiunile o iau in jos!
Foto: Wikimedia

Se anunta vremuri grele pentru cei care au investit in Apple. Pretul actiunilor companiei a coborat la inceputul acestei saptamani sub pragul de 100 de dolari, pe fondul nelinistii starnite de reducerea comenzilor de componente pentru iPhone trimise furnizorilor asiatici.

Valoarea de piata a companiei este acum cu 27% mai mica fata de varful atins in luna aprilie a anului trecut, iar traderii avertizeaza ca este un moment de cumpana in evolutia gigantului IT, relateaza CNBC.

"Apple se afla intr-o situatie aproape dezastruoasa si trebuie sa realizeze acest lucru. Din punct de vedere tehnic ne aflam intr-un punct critic. Daca actiunile Apple scad sub 96 de dolari se anunta mari probleme", estimeaza Todd Gordon, fondatorul Trading Analysis.

Traderul american este de parere ca trendul pozitiv pe teren lung al companiei ar putea sa se inverseze, in viziunea sa o prabusire sub pragul de 96 de dolari a actiunilor companiei din Cupertino putand sa genereze apoi o prabusire a valorii acestora pana la 81 de dolari.

In prezent, actiunile Apple evolueaza la un pret usor sub valoarea de 99 de dolari.

Pe de alta parte, alti analisti de pe Wall Street se arata increzatori in potentialul companiei, din 51 de pareri ale expertilor consultati de FactSet rezultand o medie a pretului actiunilor de 143,12 dolari.

In prag de prabusire?

Pentru analiza sa, Gordon a evaluat evolutia la bursa din ultimul an a companiei.

"Am calculat diferenta intre maximul atins in luna aprilie si valorile minime din august si am suprapus rezultatul peste varful retrograd inregistrat spre sfarsitul anului 2015.

Daca vom ajunge in situatia in care actiunile Apple scad sub 81 de dolari, ne putem astepta la o scadere pana la valoarea de 55,94 de dolari. Asta inseamna 43 de procente mai jos fata de pretul de acum", a apreciat Todd Gordon.

Traderul sustine ca situatia nu se anunta deloc imbucuratoare pentru viitorul Apple.

"Ca profesionisti, noi trebuie sa tranzactionam in functie de datele pe care le vedem, nu cu ceea ce credem, iar Apple este in pragul unei prabusiri de proportii", a mai spus expertul de la Trading Analysis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#declin Apple, #actiuni apple, #productie iPhone, #valoare piata Apple , #Investitii