Se risipeste vraja Apple? Schartz prognozeaza scaderi de 50-70% din pretul actiunilor

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:59
1973 citiri
Se risipeste vraja Apple? Schartz prognozeaza scaderi de 50-70% din pretul actiunilor

Apple, cea mai valoroasa companie din lume, va intra in urmatorii ani intr-o perioada de declin in care pretul actiunilor ar putea cunoaste scaderi de 50-70%, potrivit presedintelui Heritage Capital, Paul Schartz.

Iar previziunile devin tot mai probabile, in contextul in care actiunile Apple fac eforturi sa isi revina dupa ce, luna trecuta, au intrat pe o piata bear (scaderi de 20%). Schartz recomanda inca din aprilie un exitul in cazul actiunilor Apple.

Actiunile au scazut pana la 505 dolari/actiune la mijlocul lui noiembrie, cu 25% sub maximul istoric de 705 dolari/actiune, in ziua lansarii iPhone 5 - 21 septembrie. Desi actiunile au recuperat din scaderile suferite in noiembrie, sentimentul de incertitudine persista, relateaza Yahoo Finance.

"Daca esti trader, Apple inca mai prezinta interes. Insa declinul de peste 20% pe care l-am vazut recent este semnul unui declin pe termen lung, compania urmand sa cunoasca scaderi de 50-70% in anii urmatori", spune Schatz.

Presedintele Heritage Capital nu crede in ipoteza unei cresteri continue a actiunilor Apple. El considera ca aprecierea de 220% in doar cinci ani a actiunilor Apple a fost produsa de un entuziasm irational, asadar, el cauta in acest moment o strategie de exit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere actiuni Apple, #evolutie actiuni Apple, #pret actiuni apple, #prognoza Apple, #Schatz Apple , #Investitii