Apple a cumparat compania israeliana Anobit

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 15:59
2108 citiri
Apple a cumparat compania israeliana Anobit

Apple a achizitionat compania israeliana Anobit, producatoare de memorii flash, ale carei cip-uri Apple le utilizeaza deja in gadgeturile sale.

Suma pe care Apple ar fi oferit-o pentru companie este intre 400 si 500 de milioane de dolari, declarau surse din piata IT din Israel, in luna decembrie.

"Intr-adevar, am cumparat Anobit. Apple cumpara din cand in cand companii tehnologice mai mici si, in general, nu discutam despre scopurile noastre sau planurile pe care le avem", a declarat Alan Hely, purtator de cuvant Apple, citat de Reuters.

Apple face, astfel, prima achizitie in Israel si prima achizitie de cand Tim Cook a preluat conducerea companiei.

Este a doua oara cand Apple cumpara o companie non-software, dupa 20 de ani, cand a achizitionat NeXT, fondata chiar de Steve Jobs.

Anobit produce solutii de stocare de tip flash pentru companii, bazate pe o tehnologie proprietara, MSP - Memory Signal Processing. Solutiile companiei israeliene sunt proiectate pentru imbunatatirea performantele sistemelor de stocare de tip flash, in acelasi timp cu reducerea costurilor.

Anobit nu a facut publica lista clientilor, dar mentioneaza ca printre acestia se numara cei mai mari producatori mondiali de dispozitive flash, furnizori de electronice si furnizori de sisteme de stocare.

Compania israeliana a anuntat in luna august ca a vandut 20 milioane de controller-e flash, folosite la fabricarea smartphone-urilor si tabletelor.

Anobit a fost fondata in 2006 si este condusa de catre profesorul Ehud Weinstein, care anterior acestei companii a fondat Libit Signal Processing, firma cumparata de Texas Instruments in 1999.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#achizitii apple, #Apple companie Israel, #Apple memorii flash , #Investitii