Efectul Android: iPhone pierde cota de piata, in ciuda vanzarilor bune

Joi, 09 August 2012, ora 13:30
2071 citiri
Efectul Android: iPhone pierde cota de piata, in ciuda vanzarilor bune

Cota de piata a Apple pe segmentul smartphone a scazut, in ciuda faptului ca numarul de telefoane vandute a crescut in al doilea trimestru al anului.

Desi Apple a vandut peste 26 milioane de iPhone-uri in al doilea trimestru si a inregistrat o crestere impresionanta de la an la an, de 27,5%, compania a pierdut din cota de piata.

Sistemul de operare iOS avea la finalul celui de-al doilea trimestru al anului, o cota de piata de 16,9%, comparativ cu 18,8% in aceeasi perioada a anului trecut.

Problema Apple ramane popularitatea Android, conform IDC, care urmareste vanzarile de smartphone-uri din intreaga lume, scrie Times of India.

Telefoanele cu sistem de operare Android au inregistrat in al doilea trimestru, vanzari cu 106% mai mari decat cu un an in urma, ceea ce a acordat sistemului de operare al Google o cota de piata de 68,1%, fata de 46,9%, cat avea in trimestrul al doilea al 2011.

"Utilizatorii au fost ademeniti cu mai multe modele de telefon Android remarcabile, iar preturile au fost accesibile pentru toate tipurile de persoane. Experienta utilizatorilor a fost imbunatatita atat de Google, cat si de producatorii de telefoane, sporind utilitatea smartphone-urilor peste cele ale unor simple telefoane", a spus Ramos Llamas, analist al IDC.

Conform specialistilor, Android incepe sa devina la fel de fluid ca iOS, iar proprietarii de astfel de telefoane vor beneficia de o experienta si mai placuta, dupa ce sistemul de operare va fi actualizat la versiunea Jelly Bean.

Datele IDC arata si care au fost marii perdanti ai cursei pentru popularitate. Astfel, Nokia si Research In Motion, producatorul BlackBerry, au suferit cele mai mari scaderi ale cotei de piata.

In timp ce declinul BlackBerry a fost de 40%, cel al Nokia a fost de 62%. Telefoanele cu Windows Phone, asa cum sunt si Nokia Lumia, au inregistrat o crestere in vanzari cu 115%, dar acest lucru nu a ajutat la nivelul cotei de piata a producatorului finlandez.

#lupta Android Apple, #cota piata iPhone, #cota piata Apple, #vanzari apple, #cota piata android , #Cota de piata