Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apple va ajunge in 2013 la o cota de 22%: Cum va arata piata globala in 2018

Apple va ajunge in 2013 la o cota de 22%: Cum va arata piata globala in 2018


Apple are afaceri in crestere, atat in ceea ce priveste piata de smartphone-uri, cat si in ceea ce priveste piata de tablete.

Apple continua sa fie forta dominanta in piata de tablete, iPad avand o popularitate de invidiat.

Firma de cercetare ABI Research a estimat ca Apple va ajunge in 2013 la o cota de piata de 22%, care va ramane neschimbata pana in 2018. Firma de cercetare a estimat, de asemenea, ca pana in 2014 vanzarile de telefoane smartphone vor fi 50% din cadrul tuturor dispozitivele mobile vandute, potrivit Slash Gear.

ABI estimeaza ca la nivelul anului 2018 se vor vinde 2,4 miliarde de smartphone-uri, adica 69% din totalul dispozitivelor mobile vandute.

Dispozitele echipate cu tehnolgia LTE, care permite un transfer de date mult mai mare fata de tehnologia 3G, vor genera 35% din totalul vanzarilor de dispozitive si 50% din totalul vanzarilor de smartphone-uri.

ABI Research a estimat ca Samsung va continua imbunatatirea smartphone-urilor sale cu Android, iar compania va ajunge sa genereze 90% din totalul vanzarilor de smartphone-uri, in 2018.

Totusi, firma de consultanta estimeaza ca viitorul smartphone-urilor OS va fi influentat de importanta pe care Samsung o acorda unor sisteme de operare precum Bada, Tizen, Windows si Android. ABI se asteapta ca smartpone-urile cu LTE sa castige o cota de piata semnificativa datorita cresterii accentuate a popularitatii smartphone-urilor low cost.

Reprezentantii companiei au spus ca smartphone-urile care se vor vinde la un pret mediu de 250 de dolari vor reprezenta 62% din totalul smartphone-urilor vandute in 2018.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3231 ori