Apple ocupa aproape trei sferturi din piata de tablete din China

Miercuri, 08 August 2012, ora 11:20
2678 citiri
Apple ocupa aproape trei sferturi din piata de tablete din China

Apple a anuntat vanzari masive ale tabletelor iPad pe piata chineza, unde a ajuns sa aiba deja o cota de piata de peste 72%.

In ultimul trimestru, Apple a vandut peste 17 milioane de iPad-uri, iar piata chineza este "responsabila" de o mare parte dintre acestea. In ciuda competitiei substantiale din China si a produselor copiate care se gasesc acolo, Apple a reusit sa obtina o cota de piata de 72,6% in al doilea trimestru al 2012, scrie Mashable.

Apple, profit sub asteptari: Vanzari puternice pentru iPad in T3

Conform companiei de cercetare Analysys International, cresterea inregistrata de Apple in cota de piata este substantiala. Comparativ cu primul trimestru al anului, Apple a castigat peste 20% in popularitate. Conform companiei, astfel de cresteri se vad de la an la an, si nu de la un trimestru la altul.

Astfel, daca Apple castiga teren, inseamna ca alte companii au inceput sa aiba vanzari mai mici in China. Se pare ca acesta este cazul companiilor Lenovo si Samsung. In timp ce Lenovo are o cota de piata de 8,38%, Samsung a pierdut 10% din cota de piata, pana la 3,59%.

Cresterea in popularitate a produselor Apple este datorata entuziasmului de dupa lansarea celui mai nou model iPad cu ecran Retina, dar si scaderii pretului la iPad 2.

Apple cedeaza: Plateste 60 milioane de dolari ca sa poata vinde iPad in China

#vanzari iPad Apple, #vanzari iPad China, #cota piata iPad China, #piata tablete China , #Cota de piata