Apple isi dubleaza cota de piata in China

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:20
1688 citiri
Apple isi dubleaza cota de piata in China

Apple si-a dublat cota de piata in China in primul trimestru al acestui an, anunta Woori Investment and Securities.

Vanzarile Apple in China, in perioada ianuarie - martie, au ajuns la 6,2 milioane de unitati, comparativ cu 2,1 milioane de unitati in aceeasi perioada din 2011. Aceasta crestere de 200% a dus la majorarea cotei de piata a Apple la 19%, de la 8%, pe fondul lansarii iPhone-ului 4S in ianuarie, potrivit The Next Web.

Desi vanzarile iPhone 4S au atins un nivel impresionant, Apple ramane in urma companiei Samsung pe piata smartphone-urilor. Samsung a raportat vanzari de noua milioane de unitati in T1, de la 6,7 milioane de unitati, valoare inregistrata in aceeasi perioada din 2011.

In primul trimestru din acest an, Samsung a inregistrat un profit record de 5,2 miliarde de dolari. Samsung a vandut 44,5 milioane de terminale smartphone in primul trimestru, ajungand la o cota de piata de 30,6%, in timp ce rivalii de la Apple au vandut 35,1 milioane de terminale, obtinand o cota de 24,1% din piata smartphone.

Apple si-ar putea extinde activitatea pe piata din China daca incheie parteneriatul cu China Mobile. Materializarea acestui parteneriat ar putea duce la o crestere de 600 milioane de clienti pentru producatorul american de telefoane.

#Apple cota piata China, #Apple vanzari china, #Apple parteneriat China Mobile , #Cota de piata