Apple alimenteaza rivalii UBER din China cu 1 miliard de dolari

Vineri, 13 Mai 2016, ora 12:22
2387 citiri
Apple alimenteaza rivalii UBER din China cu 1 miliard de dolari
Foto: Wikimedia

UBER ar putea sa intalneasca un obstacol neasteptat pe piata chineza, acolo unde compania cunoscuta pentru lansarea aplicatiei si serviciului de transport la cerere se lupta umar la umar cu rivalii de la Didi Chuxing.

Cei de la Didi beneficiaza de un aport nesperat de un miliard de dolari, relateaza CNN Money.

Sustinere reciproca

In acest moment, Apple a dat girul pentru a sustine Didi Chuxing, transformandu-se intr-unul dintre investitorii strategici ai companiniei chineze alaturi de Tencent si Alibaba, alti doi giganti IT de pe piata locala.

Didi este pozitionata destul de bine pe piata in China, comparativ cu UBER, avand si sansa de a revendica intaietatea serviciilor din punct de vedere cronologic.

"Girul primit din partea Apple reprezinta o incurajare si o inspiratie enorma pentru compania noastra care are 4 ani vechime", explica directorul general al Didi Chuxing, Chang Wei.

Didi ofera numeroase servicii pe piata chineza: de la inchirierea si rezervarea masinilor si a autobuzelor, la curse de taxi, calatorii la comun sau chiar drive test pentru cei care vor sa dea o tura pe un circuit la volanul unui bolid de lux.

Consolidare

Fata de UBER, care opereaza in 50 de orase mari din China, Didi a reusit sa isi consolideze piata in 400 de localitati, inregistrand 11 milioane de calatorii zilnice si 300 de milioane de client.

Acum, ajutorul venit din partea Apple se constituie intr-un punct forte pentru firma chineza evaluata deja la 20 miliarde de dolari.

"Suntem impresionati de afacerea pe care au construit-o si de modul in care o conduc si vrem sa le fim alaturi pe masura ce se dezvolta", a declarat Tim Cook, directorul executiv Apple.

Jean Liu, presedintele Didi, a explicat ca acordul incheiat cu Apple s-a petrecut cu "viteza luminii", iar cele doua companii au de gand sa initieze colaborari in alte cateva arii commune de interes.

Pentru analisti, aceasta ar putea insemna si o mutare a proiectului masinii fara sofer anuntat de Apple pe piata din China, considerata la ora aceasta ca fiind cea mai mare din lume.

Altii considera ca Apple a profitat doar de ocazie pentru a slefui relatiile destul de tensionate pe care le intretine cu oficialii din China, investitia de un miliard de dolari in Didi Chuxing reprezentand un bun mod de a deschide usile cabinetelor guvernamentale din Beijing.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#investii Apple China, #cota piata Didi Chuxing, #rivalitate UBER Didi Chuxing , #Cota de piata