Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 00:32
189 citiri
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
FOTO Facebook

Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații.

Noile cipuri sunt proiectate să aducă îmbunătățiri semnificative, inclusiv în ceea ce privește funcțiile bazate pe inteligența artificială, răspunzând astfel concurenței din partea gigantilor Microsoft și Qualcomm.

În ultimul an fiscal, care s-a încheiat în septembrie 2023, vânzările de Mac-uri au scăzut cu 27%, un declin neașteptat după succesul din 2022. Lansările recente, cum ar fi modelele M3 de MacBook Pro, nu au reușit să stimuleze vânzările, cipurile M3 venind fără salturi de performanță care să impresioneze piața.

Ce așteptări are Apple de la seria M4

Cu noua serie M4, Apple intenționează să îmbunătățească aceste minusuri și să integreze capabilități avansate de inteligență artificială în produsele sale. Primele dispozitive echipate cu M4 sunt așteptate să debuteze mai târziu în acest an, urmând ca mai multe modele să fie disponibile în partea întâi a anului următor.

Printre produsele programate să fie lansate se numără noi versiuni de iMac, modele de MacBook Pro de 14 și 16 inch, atât în versiuni low-end cât și high-end, precum și noi configurații de Mac mini. În plus, în 2025, Apple preconizează să introducă modele noi de MacBook Air de 13 și 15 inch echipate cu cipuri M4 și să actualizeze liniile Mac Studio și Mac Pro.

Toate aceste inovații ar putea fi prezentate în detaliu la Worldwide Developers Conference din iunie 2024, unde Apple va dezvălui și următoarea versiune majoră a sistemului de operare MacOS. Seria de procesoare M4 va include trei variante: M4, destinată dispozitivelor accesibile, M4 Pro pentru versiuni intermediare și M4 Max pentru vârful de gamă, precum următorul model Mac Pro.

De asemenea, Apple ia în considerare posibilitatea de a permite configurații cu până la 512 GB de memorie RAM pentru computerele Mac ce vor folosi noile cipuri M4, depășind astfel limita actuală de 192 GB.

...citeste mai departe despre "Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4" pe Ziare.com

Noutăți și îmbunătățiri pentru iPhone 16. Cu ce funcții poate veni noul smartphone lansat de Apple
Noutăți și îmbunătățiri pentru iPhone 16. Cu ce funcții poate veni noul smartphone lansat de Apple
Se zvonește că modelele iPhone 16 și iPhone 16 Plus vor beneficia de o creștere a memoriei RAM, în timp ce versiunile Pro și Pro Max vor primi îmbunătățiri semnificative ale camerelor....
Motivul pentru care utilizatorii returnează noul Apple Vision Pro
Motivul pentru care utilizatorii returnează noul Apple Vision Pro
Tot mai mulți utilizatori ai headset-ului Apple Vision Pro au început să returneze dispozitivele, invocând dureri de cap și disconfort ocular. Lansat recent, dispozitivul de realitate...
#apple, #MacBook, #ios , #Stiri Internet