Winamp devine open-source: oportunitate pentru dezvoltatori de a contribui la un player de muzică clasic

Marti, 21 Mai 2024, ora 02:44
134 citiri
Winamp devine open-source: oportunitate pentru dezvoltatori de a contribui la un player de muzică clasic
FOTO Winamp

Redarea de muzică pe computere și dispozitive mobile s-a mutat aproape complet în cloud, dar încă există utilizatori care păstrează fișiere cu muzică local și folosesc aplicații dedicate pentru ascultare.

Winamp, mult timp cea mai populară aplicație de muzică din lume, va deveni „open-source” în 2024, oferind dezvoltatorilor independenți șansa de a contribui la dezvoltarea ei sau de a crea noi soluții bazate pe codul său.

Winamp încurajează colaborarea pentru revitalizarea clasicului player de muzică

Compania Winamp a anunțat că, începând cu 24 septembrie 2024, codul sursă al aplicației va fi deschis pentru dezvoltatori din întreaga lume. Aceștia vor putea colabora la dezvoltarea platformei de ascultat muzică, aducând expertiză, idei și pasiune pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Transformarea Winamp într-o platformă pentru creatori de muzică

Recent, Winamp a fost transformată într-o platformă pentru creatori, oferindu-le acestora posibilitatea de a-și crea conturi și de a interacționa direct cu fanii. Spre deosebire de rețelele de socializare sau platformele de streaming, unde algoritmii pot influența vizibilitatea conținutului, Winamp permite o interacțiune directă și nefiltrată.

Declarația CEO-ului Winamp

„Aceasta este o decizie care va încânta milioane de utilizatori din întreaga lume. Ne vom concentra pe noii utilizatori de pe mobil și pe alte platforme. Vom lansa un nou player mobil la începutul lunii iulie. Totuși, nu vrem să uităm de zecile de milioane de utilizatori care folosesc software-ul pe Windows și care vor beneficia de experiența și creativitatea a mii de dezvoltatori. Winamp va rămâne proprietarul software-ului și va decide asupra inovațiilor aduse în versiunea oficială,” a explicat Alexandre Saboundjian, CEO al Winamp.

Cei interesați să contribuie și să modifice codul sursă al Winamp pot să se înscrie pe site-ul companiei pentru a fi primii care primesc vești despre „deschiderea” platformei. În prezent, Winamp este disponibil pe App Store, Google Play și pe Windows.

...citeste mai departe despre "Winamp devine open-source: oportunitate pentru dezvoltatori de a contribui la un player de muzică clasic" pe Ziare.com

#aplicatie, #muzica, #spotify , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose