Municipalitatea preia o datorie de 54,1 milioane lei a RADET catre Apa Nova

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 12:07
1537 citiri
Municipalitatea preia o datorie de 54,1 milioane lei a RADET catre Apa Nova

Primaria Municipiului Bucuresti va prelua o datorie de 54,1 milioane lei a RADET catre Apa Nova, datorie acumulata in 2008, angajandu-se sa o platesca pana la finele anului, conform unui proiect de hotarare a CGMB care va fi discutat in sedinta de joi, informeaza NewsIn.

Apa Nova va renunta, astfel, la plata penalitatilor de intarziere aferente acestei datorii si la actiunile in justitie demarate contra RADET.

Apa Nova se chinuie de anul trecut, din noiembrie, sa recupereze aceasta datorie, trimitand nenumarate notificari catre primarul Capitalei, in care ameninta cu oprirea apei catre regia bucuresteana.

Conducerea societatii de apa arata in aceste notificari ca, din lipsa de lichiditati, ApaNova nu a putut sa realizeze programul de investitii necesare respectarii obligatiilor asumate prin contractul de concesiune incheiat cu municipalitatea.

Totodata, societatea nu a putut sa indeplineasca conditiile contractelor de imprumut incheiate cu BERD si DEG pentru finantarea lucrarilor de finalizare a statiei de tratare a apei Crivna.

In conditiile in care RADET este cel mai important client al Apa Nova, generand 25% din cifra de afaceri a societatii de apa, municipalitatea a preluat datoria regiei.

Prin preluarea datoriilor din 2008, RADET mai are de platit catre Apa Nova o alta factura de 71.391 lei.

Nu este singura datorie a RADET pe care muncipalitatea o preia.

Anul trecut, pe 22 decembrie, CGMB a aprobat o hotarare prin care prelua datoria principala a regiei catre furnizorul de energie termica ELCEN, in valoare de 743,7 milioane lei, si se angaja sa o plateasca in termeni de trei ani. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#penalitati, # facturi, # datorie, # apa nova, # radet , #stiri Apa Nova