Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Municipalitatea preia o datorie de 54,1 milioane lei a RADET catre Apa Nova

Municipalitatea preia o datorie de 54,1 milioane lei a RADET catre Apa Nova

Primaria Municipiului Bucuresti va prelua o datorie de 54,1 milioane lei a RADET catre Apa Nova, datorie acumulata in 2008, angajandu-se sa o platesca pana la finele anului, conform unui proiect de hotarare a CGMB care va fi discutat in sedinta de joi, informeaza NewsIn.

Apa Nova va renunta, astfel, la plata penalitatilor de intarziere aferente acestei datorii si la actiunile in justitie demarate contra RADET.

Apa Nova se chinuie de anul trecut, din noiembrie, sa recupereze aceasta datorie, trimitand nenumarate notificari catre primarul Capitalei, in care ameninta cu oprirea apei catre regia bucuresteana.

Conducerea societatii de apa arata in aceste notificari ca, din lipsa de lichiditati, ApaNova nu a putut sa realizeze programul de investitii necesare respectarii obligatiilor asumate prin contractul de concesiune incheiat cu municipalitatea.

Totodata, societatea nu a putut sa indeplineasca conditiile contractelor de imprumut incheiate cu BERD si DEG pentru finantarea lucrarilor de finalizare a statiei de tratare a apei Crivna.

In conditiile in care RADET este cel mai important client al Apa Nova, generand 25% din cifra de afaceri a societatii de apa, municipalitatea a preluat datoria regiei.

Prin preluarea datoriilor din 2008, RADET mai are de platit catre Apa Nova o alta factura de 71.391 lei.

Nu este singura datorie a RADET pe care muncipalitatea o preia.

Anul trecut, pe 22 decembrie, CGMB a aprobat o hotarare prin care prelua datoria principala a regiei catre furnizorul de energie termica ELCEN, in valoare de 743,7 milioane lei, si se angaja sa o plateasca in termeni de trei ani. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1412 ori