Apa Nova renunta la banii datorati de RADET

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 09:16
1827 citiri
Apa Nova renunta la banii datorati de RADET

Apa Nova va face in urmatorii sase ani investitii de aproape 50 de milioane de euro si renunta la banii datorati de RADET, prevederile fiind cuprinse in actul aditional la contractul din 2000 cu Primaria Capitalei, aprobat, marti, de CGMB. 

Potrivit contractului aditional aprobat de consilierii municipali, societatea Apa Nova va face investitii pentru extinderea retelelor edilitare, precum si la Statia de Epurare a Apelor de la Glina, va aduce imbunatatiri casetei colectoare de pe raul Dambovita, pentru prevenirea inundatiilor, si va renunta la datoria RADET.

Investitiile pentru extinderea retelelor edilitare sunt in cuantum de aproximativ 46 de milioane de euro.

De asemenea, pentru lucrarile la caseta de colectare a apelor uzate de pe raul Dambovita, in vederea prevenirii inundatiilor, Apa Nova va investi 1,4 milioane de euro.

In urma semnarii actului aditional la contract, societatea Apa Nova renunta la sumele datorate de municipalitate, prin Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), in valoare de peste 10 milioane de euro.

Astfel, Apa Nova a renuntat la plata facturii neachitate de RADET pentru serviciul de canalizare si pentru apa calda menajera.

Pe langa cei peste 10 milioane de euro, Apa Nova a renuntat si la aproximativ patru milioane de euro, reprezentand penalitati aplicate facturilor RADET, neplatite la timp pentru apa potabila furnizata in anul 2008.

Peste cinci milioane de euro la care Apa Nova a renuntat reprezinta compensarea datorata de municipalitate pentru "taxa de acces" care s-a aplicat in perioada 2006-2009.

Potrivit actului aditional, Apa Nova va face investitii de aproximativ 100.000 de euro la Statia de epurare a apelor uzate de la Glina.

De asemenea, Apa Nova va aloca 100.000 de euro cu titlu de ajutor pentru persoanele cu situatie materiala precara care nu pot plati facturile de apa.

Proiectul privind actul aditional la contractul incheiat in anul 2000 de Primaria Capitalei si Apa Nova s-a aflat pentru a doua oara pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a CGMB, dupa ce, la sfarsitul lunii octombrie, acesta nu a fost aprobat, consilierii PSD votand atunci impotriva. 

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#apa, #bani, #euro, #nova, #radet , #stiri Apa Nova