Amenzile se pot plati si noaptea - 12 Ianuarie 2006

Joi, 12 Ianuarie 2006, ora 00:05
1440 citiri

Acum nu mai trebuie sa va faceti probleme ca programul de la serviciu nu va permite sa dati o fuga la Administratia Financiara. Mergand la un automat de plati, puteti achita amenda la orice ora din zi sau din noapte.Nu cu mult timp in urma va atrageam atentia asupra faptului ca una din modalitatile aflate la indemana oricui pentru a economisi bani este aceea a efectuarii unor plati in timpul prevazut de legiuitor, in caz contrar intervenind o serie de penalitati. In aceasta categorie se inscriu si amenzile de circulatie. Neplata acestora in maximum 48 de ore de la intocmirea procesului-verbal de constatare a contraventiei aduce cu sine dublarea sumei ce trebuie achitata la Fisc.

Desi intervalul de 48 de ore pare mai mult decat generos, nu putine sunt cazurile cand contravenientul nu reusesete sa se incadreze in respectiva perioada de timp, mai ales atunci cand amenda este primita in week-end. Lunea incepem o saptamana de lucru si daca avem foarte multe treburi de rezolvat s-ar putea sa nu mai ajungem in intervalul orar potrivit la ghiseele Administratiilor Financiare.

Exista insa o solutie: utilizarea unui automat de plati al Citibank pentru achitarea amenzii de circulatie. Acestea sunt deschise 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana, astfel ca achitarea amenzii este posibila la ore tarzii din noapte sau dimineata foarte devreme, un alt avantaj fiind si acela ca in astfel de momente este aproape imposibil sa stati la coada pentru realizarea tranzactiei.

Este necesar insa sa dispuneti de suma fixa in bancnote ce trebuie achitata, deoarece automatul de plati nu accepta monede si nici nu are posibilitatea sa dea restul. Pentru a face plati nu este obligatoriu sa fiti clientul bancii. Prin intermediul centrului de plati Citibank Easy Payments se mai pot achita nonstop facturile emise de MobiFon, Zapp, Romtelecom, Electrica (Bucuresti, Ploiesti, Ilfov), Apa Nova si ratele la imprumuturile CitiFinancial.

SFAT

Daca sunteti utilizator de Internet Banking sau Mobile Banking puteti face plati catre Trezorerie la orice ora din zi sau noapte. In cazul amenzilor, verificati insa modalitatea in care este inregistrata data tranzactiei (poate fi luata in calcul ca data a tranzactiei ziua urmatoare, deoarece aceasta a fost realizata dupa programul institutiei).

Banii Nostri