Amenzi uriașe pentru cei care circulă fără cauciucuri de iarnă

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 10:04
0 citiri
Amenzi uriașe pentru cei care circulă fără cauciucuri de iarnă
Folosirea cauciucurilor de iarna este obligatorie FOTO Pixabay

Vremea friguroasă și ninsorile care au venit peste România atrag probleme și pentru șoferi, mai ales pentru cei care nu au mașinile echipate corespunzător pentru iarnă.

Amenzile pentru cei care circulă fără anvelope specifice sezonului rece sunt mari, situându-se între 9 și 20 de puncte-amendă, cu cuantumuri variind între 1.305 și 2.900 de lei.

Dacă vechea lege, din 2011, specifica faptul că fiecare șofer este obligat să monteze anvelopele de iarnă autoturismului său în perioada noiembrie – martie, cea modificată în 2022 a eliminat intervalul de timp menționat, astfel că orice șofer care va conduce pe drumuri publice acoperite cu gheață, polei sau zăpadă fără anvelope corespunzătoare va fi bun de plată, indiferent de data din calendar.

Pe lângă acest aspect, șoferii sunt supuși amenzilor și în situația în care anvelopele utilizate prezintă uzură excesivă. Există indicatori specifici de uzură localizați pe profilul anvelopelor.

În România, limita de uzură este aliniată cu standardele majorității țărilor din Europa, Asia și America de Nord, respectiv 1,6 milimetri pentru anvelopele de vară și 4 milimetri pentru cele de iarnă.

...citeste mai departe despre "Amenzi uriașe pentru cei care circulă fără cauciucuri de iarnă" pe Ziare.com

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#anvelope iarna, #folosire, #amenda, #bani, #Romania, #lege , #Stiri Auto