Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune

Marti, 25 Iunie 2024, ora 23:03
165 citiri
Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
FOTO Pixabay

Potrivit Departamentului de Comerț al SUA, influența regimului de la Kremlin (Rusia) asupra companiei Kaspersky prezintă riscuri majore de securitate pentru utilizatorii acestuia. Utilizarea produselor antivirus Kaspersky ar putea compromite infrastructura și serviciile americane, a declarat secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

SUA se pregătește să interzică software-ul antivirus produs de compania rusească Kaspersky, o măsură care ar putea fi adoptată și de aliații europeni ai SUA. Analizele realizate au relevat un risc semnificativ de securitate națională, acuzând „capacitatea și intenția Rusiei de a colecta și de a folosi cu rea intenție informațiile personale ale americanilor”.

„În general, Kaspersky nu va mai putea, printre alte activități, să-și vândă software-ul în Statele Unite sau să ofere actualizări ale software-ului deja în uz,” a declarat Departamentul de Comerț.

Reacția Kaspersky

Kaspersky a anunțat că intenționează să exploreze toate opțiunile legale disponibile pentru a contesta interdicția, negând că ar fi implicat în activități care amenință securitatea SUA.

Interdicția se bazează pe atribuții extinse create de administrația Trump, menite să faciliteze restricționarea tranzacțiilor între firmele americane și companii de tehnologie din națiuni „adversare străine” precum Rusia și China.

Începând cu 29 septembrie, comercializarea software-ului Kaspersky va fi interzisă în SUA. După 30 de zile de la această dată, va fi interzisă și actualizarea software-ului Kaspersky deja instalat pe sistemele utilizatorilor.

Departamentul de Comerț va interzice, de asemenea, două firme afiliate Kaspersky din Rusia și una din Marea Britanie, suspectate de cooperare cu serviciile militare de informații rusești.

Deși sediul central al Kaspersky se află la Moscova, compania multinațională are birouri în 31 de țări și deserveste peste 400 de milioane de utilizatori și 270.000 de clienți corporativi în peste 200 de țări, conform Departamentului american de Comerț.

...citeste mai departe despre "Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune" pe Ziare.com

#antivirus , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  2. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  3. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  4. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  5. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  8. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  9. Experții financiari sunt de părere că noul iPhone 16 o să "bubuie" în vânzări. Care este motivul
  10. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face