Societatea Antibiotice Iasi vrea sa exporte de 3 ori mai mult in Rusia

Marti, 09 Martie 2010, ora 22:49
1502 citiri
Societatea Antibiotice Iasi vrea sa exporte de 3 ori mai mult in Rusia

Exporturile in Rusia ale Societatii Antibiotice Iasi s-ar putea tripla, ajungand de la 2 milioane de dolari, cat se ridica in prezent, la 5,5 - 6 milioane de dolari, a declarat pentru Radio Romania Actualitati directorul general si presedintele consiliului de administratie al companiei, Ioan Nani.

O delegatie a Societatii Antibiotice Iasi, cel mai mare producator roman de medicamente generice, s-a aflat la Moscova, unde a incheiat contracte pentru urmatoarea perioada a anului 2010 si a discutat despre inregistrarea unui numar de sase produse finite, in special antiinfectioase si destinate bolilor cardiovasculare si antiifectioase.

"Daca lucrurile merg bine, exportul nostru in Rusia va creste de la doua milioane de dolari, cat este in prezent, la peste cinci milioane jumatate, sase milioane de dolari in anul viitor", a declarat directorul Ioan Nani corespondentului RRA la Moscova, potrivit RADOR.

"Nistatina este un produs al nostru de baza pentru export. Suntem al doilea producator mondial si acest lucru, practic, face ca in Rusia sa fim, cred, pe primul loc in vanzarea acestui produs si ne-am bucurat astazi (luni - n.r.) sa putem incheia contracte pentru urmatoarea perioada a anului 2010.

De asemenea, am discutat despre inregistrarea unui numar de sase produse finite, in special cardiovasculare si antiifectioase", a spus Ioan Nani.

Directorul Antibiotice Iasi a avut intalniri cu doua reprezentante ale unor firme multinationale. "Cu una dintre ele am discutat, la fel, inregistrarea a doua produse finite deocamdata.

Si in perioada imediat urmatoare si-au rezervat dorinta de a discuta si despre alte trei produse finite.Cu cealalta reprezentanta am discutat despre dezvoltarea produsului, substanta activa nistatina, pe care il folosesc la fabrica lor din Rusia", a detaliat Ioan Nani.

Strategia de export a companiei romanesti include si pietele fostei URSS, piete mari, complexe, cu reglementari diferite fata de pietele occidentale.

Astfel, Antibiotice Iasi doreste sa-si extinda activitatea si pe alte piete din zona, fiind prezenta deja in tari cum sunt Kazahstanul, Armenia, Georgia sau Uzbekistan, potrivit RRA. 

#antibiotice, #iasi, #rusia, #medicamente , #stiri Antibiotice Iasi