Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIF Muntenia intentioneaza sa participe la privatizarea companiei Antibiotice Iasi

SIF Muntenia intentioneaza sa participe la privatizarea companiei Antibiotice Iasi

Societatea de investitii financiare SIF Muntenia intentioneaza sa participe la privatizarea companiei farmaceutice Antibiotice Iasi, avand in vedere succesul deosebit inregistrat cu plasamentul efectuat la compania Sicomed, potrivit reprezentantilor societatii Muntenia Invest, care administreaza SIF Muntenia.Presedintele societatii Muntenia Invest, Petre Pavel Szel, a declarat, sambata, la un seminar la Sinaia, ca vanzarea participatiei SIF Muntenia la compania Sicomed, la inceputul anului, reprezinta un ,,exercitiu de manual,, de investitie pe care SIF-urile si alte organisme de plasament colectiv trebuie sa o faca.

Cu cinci ani in urma, SIF Muntenia si SIF Oltenia au participat, cu un consortiu de fonduri straine, la privatizarea companiei Sicomed. SIF Muntenia a investit atunci doua milioane dolari, iar in 2006 a vandut participatia noastra cu 24 milioane dolari.

Reprezentantii SIF Muntenia apreciaza ca si un plasament la Antibiotice Iasi va fi o investitie de succes, chiar daca randamentul nu va fi la fel de ridicat, piata de capital fiind acum mai matura.

SC Antibiotice SA Iasi este ultimul producator de produse farmaceutice de baza la care statul detine pachetul majoritar de actiuni. Societatea se afla in prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru anul 2006. Compania Antibiotice este listata in categoria I pe Bursa de Valori Bucuresti, cu o pondere de 3,41 la suta din indicele BET, si o capitalizare de aproximativ 185 milioane euro.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 946 ori