Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile straine directe din Romania se vor reduce pana la 6,5 -7 miliarde euro in 2007

Investitiile straine directe din Romania se vor reduce pana la 6,5 -7 miliarde euro in 2007

Romania ar putea inregistra in 2007 un nivel total al investitiilor straine directe de 6,5 - 7 miliarde euro, mult in scadere fata de anul 2006, cand investitiile straine s-au cifrat la circa 8,6 -9 miliarde euro, potrivit estimarilor Companiei Ernst & Young.

"Reducerea nivelului investitiilor straine directe se datoreaza in principal incheierii procesului de privatizare a marilor companii de stat, urmand ca in primavara acestui an sa fie lansate la privatizare si ultimele societati de acest gen", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul de tara Ernst & Young Romania, Camelia Horlaci.

Reprezentantii Ernst & Young au sustinut ca, odata cu privatizarea unor socetati precum DAEWOO SA, Antibiotice Iasi, a complexelor energetice si a ultimelor societati de productie si distributie a energiei electrice, Romania va intra intr-un nou val de investitii straine directe, care va viza, in special, industrii calitative, precum serviciile, industria auto si IT, care se bazeaza pe producerea de valoare adaugata, si mai putin pe productia industriala pura.


<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 842 ori