Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Evaluarea Antibiotice trebuie actualizata in cazul relansarii la privatizare

Evaluarea Antibiotice trebuie actualizata in cazul relansarii la privatizare
Evaluarea Antibiotice Iasi trebuie actualizata daca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) decide relansarea la privatizare, a declarat, marti, managing partner la firma de evaluare Darian, Adrian Crivii. Adrian Crivii a precizat ca in conformitatea cu raportul de evaluarea Antibiotice Iasi nu poate fi cumparata decat de un investitor interesat de continuarea dezvoltarii afacerii si nu se pune problema ca Antibiotice sa fie vanduta doar pentru valoare terenului.


In opinia reprezentantului Darian, valoare terenului este doar o parte din valoarea Antibiotice, care in afara de teren are cladiri, echipamente, conturi bancare, retete elaborate si mai ales brandul.



Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a anuntat in 20 decembrie 2007 ca Darian Rom Suisse, in urma realizarii evaluarii, a propus ca pret de pornire pentru Antibiotice suma de 130 milioane euro. "In sedinta din 20 decembrie 2007, Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat marirea pretului de pornire cu aproximativ 5% fata de valoarea propusa de evaluator. Astfel, pretul de pornire al licitatiei pentru pachetul de 53% din actiuni detinute de AVAS, a fost stabilit la 136 milioane euro", a declarat Teodor Atanasiu



AVAS a anuntat vineri revocarea ofertei de vanzare a actiunilor detinute la Antibiotice Iasi si restituirea sumelor platite de catre ofertanti pentru dosarul de prezentare si pentru taxa de acces la camera de date a societatii.



De asemenea, Autoritatea a mai comunicat ca reluarea procesului de privatizare nu presupune cheltuieli suplimentare, iar consultanta juridica si economica efectuata in cadrul procesului de privatizare ramane valabila, precum si campania de promovare cu rol de atragere de investitori.



Conform legislatiei, AVAS va stabili metoda de privatizare a producatorului de medicamente. AVAS detine 53% din totul actiunilor companiei. SIF Oltenia este celalalt mare actionar care detine 10% din actiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1043 ori