Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul de consultanta financiara pentru privatizarea Antibiotice Iasi va fi semnat la inceputul lunii martie

Contractul de consultanta financiara pentru privatizarea Antibiotice Iasi va fi semnat la inceputul lunii martie

Contractul cu consultantul financiar pentru privatizarea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi va fi semnat la inceputul lunii martie, a declarat, pentru ROMPRES, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu. Potrivit sefului AVAS, strategia de privatizare a companiei ar trebui sa se bazeze pe maximizarea pretului de vanzare-cumparare si sa studieze posibilitatea de mentinere a activitatii de cercetare.

Firma de avocatura Bostina&Asociatii a fost aleasa, in decembrie 2006, pentru a furniza servicii de asistenta juridica in procesul de privatizare a producatorului de medicamente din Iasi. Societatea Antibiotice Iasi a incheiat anul 2006 cu un profit brut de 30,159 milioane lei si unul net de 25,032 milioane lei, veniturile societatii totalizand 198,281 milioane lei si cheltuielile 168,121 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminate transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Antibiotice Iasi a fost fondata in anul 1955 si este singura companie din Romania care produce medicamente obtinute prin procesul de biosinteza (Penicilina G, Streptomicina, Nistadina si Vitamina B12), derivate si extracte din plante (Ampicilina, Oxacilina, Benzatil penicilina, Propionil eritromicina etc.), produse parentale in flacoane (pulberi si solutii injectabile), produse orale (capsule orale, comprimate si comprimate filmate, drajeuri ambalate in blistere, etc.) si de uz extern.

Compania este al treilea mare producator de medicamente din Romania, ca volum al productiei si sortimente (prezinta o gama extinsa de produse - peste 132 de titluri - acoperind 9 grupe terapeutice de medicamente).

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 861 ori