Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS vrea sa modifice strategia de privatizare a Antibiotice Iasi

AVAS vrea sa modifice strategia de privatizare a Antibiotice Iasi
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului intentioneaza sa modifice strategia de privatizare a companiei farmaceutice Antibiotice Iasi, astfel incat sa fie incurajat capitalul romanesc, au declarat, luni, pentru NewsIn, surse guvernamentale."AVAS vrea sa gaseasca un investitor roman pentru Antibiotice Iasi. Singurul consotiu romanesc care a depus scrisoare de intentie este cel format cu Biofarm", au precizat sursele citate.
Anuntul preliminar de vanzare, prin negociere, a pachetului de actiuni detinut la Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare a fost publicat, pe 16 octombrie. Pana la termenul limita depusesera scrisori de interes 29 de investitori, printre care consortiul format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor.

Potrivit declaratiilor presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, strategia de privatizare va fi aprobata de catre guvern pana la sfarsitul lunii noiembrie. Potrivit proiectului de strategie, pe baza caruia s-a publicat anuntul preliminar, cumparatorul urma sa fie selectat in urma depunerii de oferte financiare in doua etape, ca si in cazul privatizarii BCR.

AVAS detine 53,02% din capitalul social al Antibiotice, ceilalti actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10,09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%).

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 764 ori