Antibiotice Iasi si firmele de distributie de electricitate, gata de privatizare

Luni, 26 Martie 2007, ora 00:05
1001 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va incerca sa vanda in acest an actiunile la peste 300 de companii, printre care Antibiotice Iasi si firmele de distributie de electricitate, a declarat, la Alba Iulia, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Antibiotice Iasi, ultima firma din din domeniul farmaceutic care trebuie privatizata, este foarte atractiva pentru investitori, a spus Atanasiu.
De asemenea, urmeaza sa fie privatizate firmele Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, dar si cele preluate de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sau institutele de cercetare care nu au litigii.

Potrivit lui Atanasiu, va fi incheiat si procesul de vanzare a Electrica Muntenia Sud, pentru care a fost desemnat castigator grupul italian Enel, cu suma de peste 800 de milioane de euro.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si-a propus sa vanda in acest an peste 300 de societati comerciale, a mentionat Atanasiu.

Institutia va incerca sa vanda pe bursa si toate societatile la care are capital minoritar, iar cele care sunt in insolventa vor continua procedura legala potrivit legii care reglementeaza acest domeniu, intrata in vigoare in acest an.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)