100 de societati privatizate ar putea reveni la stat

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 10:04
1522 citiri
100 de societati privatizate ar putea reveni la stat

Multe dintre firmele care s-au privatizat deja ar putea ajunge din nou in "curtea" statului din cauza ca actualii actionari nu respecta clauzele din contractele semnate, astfel ca aproape un sfert din acestea nu mai sunt valabile.

  Mircea Ursache, presedintele AVAS, a anuntat ca, din 11.613 contracte incheiate din 1993 pana in prezent, 14% au fost deja reziliate, adica 1.612. Mai mult chiar, 3.700 de companii sunt in faza de monitorizare post privatizare si e posibil ca multe dintre ele sa intre din nou in portofoliul statului.

"Niciun Guvern post ’89 nu a schimbat legislatia din domeniu, mai ales in ceea ce priveste clauzele. De multe ori, acestea au depasit valoarea de cumparare", a declarat seful AVAS.

Potrivit lui Mircea Ursache, AVAS a trimis 100 de notificari pentru rezi­lie­re, una dintre ele fiind pentru cea mai importanta companie de distribuire a presei din Romania, Rodipet. Companiile mai im­portante aflate in portofoliul AVAS sunt Avioane Craiova si Antibiotice Iasi.

Topul privatizarilor facute de auto­ritate este dominat de BCR, care a fost vanduta catre Erste Bank pentru 2,2 miliarde de euro pentru 36,8% din acti­ve. Pe pozitia a doua se situeaza Rom­telecom, cu 375,4 milioane de dolari pentru 21,2%, cumparatorul fiind Oterom. Pe ultimul loc al podiumului se afla Romcim, cumparata de Lafarge cu 213 milioane de dolari pentru un pachet de 50,9%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#avas, #privatizare, #societati , #stiri Antibiotice Iasi