Sorin Alexandrescu: Contractul dintre RDS si Bodu SRL mi-a fost transmis anonim

Joi, 06 Iunie 2013, ora 13:06
1583 citiri
Sorin Alexandrescu: Contractul dintre RDS si Bodu SRL mi-a fost transmis anonim

Seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a declarat joi la Tribunalul Bucuresti ca documentul semnat intre RCS/RDS si Bodu SRL i-a fost transmis anonim cu o saptamana inainte de a se intalni, pe 26 aprilie, cu denuntatorul Ioan Bendei.

Tribunalul Bucuresti judeca joi recursul declarat de seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, arestat pentru ca l-ar fi santajat pe Ioan Bendei, administrator la compania RCS&RDS.

Timp de aproape o ora, Sorin Alexandrescu a raspuns intrebarilor puse de avocatul sau si de presedintele completului de judecata, Elena Burlan.

"Ioan Bendei mi-a spus ca el a fost cel care a dispus scoaterea din grila de programe de la RCS a posturilor Antena Group. Bendei nu avea calitatea sa negocieze contractul de retransmitere a posturilor. Contractul dintre Mitica Dragomir si RCS mi-a fost transmis anonim cu o saptamana inainte sa ma intalnesc cu domnul Bendei", a afirmat Sorin Alexandrescu.

El a recunoscut ca, dupa ce a aflat de contractul semnat intre RCS/RDS si Bodu SRL (companie care ii apartine fiului lui Dumitru Dragomir), dorea sa faca un subiect de presa din acel contract, afirmand ca, in calitate de director general al Antena Group, se ocupa si de documentarea subiectelor jurnalistice.

Alexandrescu a mai spus ca nu a avut niciodata in intentie sa nu divulge public contractul dintre RDS si Bodu SRL.

Istoricul cazului

Vinerea trecuta, Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva sa, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

"(... ) in intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrans, in mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala.

In aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat", sustine DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#dosar santaj Sorin Alexandrescu, #contract RDS Alexandrescu Antena, #audieri Alexandrescu Antena , #Management