Ursula von der Leyen ar putea deveni prima femeie presedinte al Germaniei

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:31
1326 citiri
Ursula von der Leyen ar putea deveni prima femeie presedinte al Germaniei

Ursula von der Leyen, actualul ministru german al Muncii, ar putea deveni prima femeie care ocupa functia de presedinte al Germaniei, dupa demisia lui Hoerst Kohler, informeaza site-ul Deutsche Welle, conform Mediafax.

Potrivit presei, decizia privind nominalizarea candidatului la presedintie ar urma sa fie luata joi de cancelarul Angela Merkel.

In ultimele zile, zvonurile o indica drept favorita pe Ursula von der Leyen, mama a sapte copii si actualul ministru al Muncii.

Ursula von der Leyen este membra a Guvernului federal de la alegerile parlamentare din 2005, ea fiind considerata un model, in special pentru tineri, datorita ascensiunii si carierei politice de exceptie.

Ursula von der Leyen pare sa fi avut succes in cariera profesionala, desi este mama a sapte copii.

"Nu vreau sa fiu un exemplu. Viata mea este mult prea neobisnuita si stiu ca am avut parte de clipe foarte fericite.

Simplul fapt ca traiesc intr-o casnicie fericita si am sapte copii este un cadou, si nu o rasplata pentru munca mea", a declarat Ursula von der Leyen.

"Doresc sa lupt in domeniul familiei pentru ca tinerii barbati si femei care au sperante si aspiratii indreptatite in meseria lor si isi doresc de asemenea copii sa afle cum isi pot organiza viata profesionala astfel incat sa fie compatibila cu viata de familie", adauga Ursula von der Leyen.

#presedinte, #germania, #ursula, #von, #der, #leyen , #stiri Angela Merkel