TOP Forbes. Vezi femeile care conduc lumea

Joi, 25 August 2011, ora 15:32
2745 citiri
TOP Forbes. Vezi femeile care conduc lumea

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ocupa si in acest an prima pozitie in topul Forbes al celor mai puternice femei din lume, urmata de Hillary Clinton si de presedintele Braziliei, Dilma Rousseff.

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel este seful unei economii puternice din Europa, indiscutabil, „liderul” Uniunii Europene. Desi supravegheaza o economie in plina expansiune, pe plan local, Angela Merkel este preocupata si de evolutia crizei din zona euro, scrie Forbes.

Germania si-a asumat, de multe ori, pozitia de „salvator” al vecinilor sai, cu datorii. Unul dintre obiectivele lui Merkel este stabilizarea deficitului din Uniunea Europeana si mentinerea zonei unita.

Hillary Clinton

In cel de-al doilea an la locul de munca, Hillary Clinton continua sa fie apreciata pentru eforturile depuse in promovarea intereselor SUA si pentru lobbyul pe care il face in rezolvarea problemelor femeilor. De asemenea, sotia fostului presedinte american,

Bill Clinton se ocupa cu afacerile de politica externa. Anul acesta a fost unul dificil pentru ea, in conditiile in care Orientul Mijlociu a fost lovit de revolutii, iar WikiLeaks a dezvaluit mai mult de 250.000 de telegrame „sensibile”.

Dilma Rousseff

Dilma Rousseff facea stiri, cand a fost aleasa pentru a ocupa o functie de conducere in cadrul celei mai mari economii din America Latina, in octombrie. Desi ar parea ciudat ca un jurnalist sa ocupe o astfel de functie, alegerea ei nu a fost deloc intamplatoare.

Avand in vedere faptul ca a fost prima femeie care a ocupat functia de sef al statului major, sub conducerea presedintelui Lula da Silva, numit in 2005, era de asteptat ca ea sa fie succesoarea lui.

Implicata in politica radicala a fortelor de munca, Rousseff a fost inchisa, timp de 2 ani. In 2001, cand a fost numita ministru al Energiei, Rousseff a inceput sa isi modifice convingerile spre o abordare mult mai pragmatica si mai capitalista.

Indra Nooyi

Cu venituri anuale de 60 de miliarde de dolari, PepsiCo este cea mai mare afacere din industria alimentara, din Statele Unite, cu vanzari egale cu Produsul Intern Brut al Croatiei. Nooyi se afla in fruntea companiei de cinci ani si conduce aproximativ 300.000 de angajati, la nivel mondial.

Avand in vedere „criza de obezitate”, Nooyi a decis sa isi extinda portofoliul de 13 miliarde de dolari pana la 30 de miliarde de dolari, pana in 2020, acordand o atentie sporita fructelor, legumelor si lactatelor. Anul trecut, ea a majorat bugetul pentru cercetare si dezvoltare la 488 de milioane de dolari, in speranta ca va descoperi un suc bun, cu gust dulce, dar fara calorii.

Sheryl Sandberg

Dupa sosirea sa de la rivalul Google, in 2008, al doilea cel mai important om de la Facebook, Sheryl Sandberg a ajutat la cresterea substantiala a notorietatii retelei de socializare. 

De la 70 de milioane de utilizatori, dupa venirea lui Sandberg, compania a ajuns la 750 de milioane de „prieteni” activi, cifra ce reprezinta 11% din populatia lumii.

Din postura de Chief Operating Officer, Sanberg a ajutat la monetizarea acestor utilizatori. Startupul inceput intr-o camera de camin de la Harvard a ajuns sa fie estimat la 100 de miliarde de dolari.

Melinda Gates

Melinda Gates „si-a imprumutat” numele celei mai instarite si generoase fundatii private si a investit in eradicarea saraciei, in sanatate publica si in educatie. Anul trecut a donat 2,5 miliarde de dolari. Sotia lui Bill Gates a studiat informatica la Universitatea

Duke si a primit un MBA de la Scoala de Afaceri si apoi s-a mutat in Seattle pentru a se angaja in departamentul de cercetare de la Microsoft.

Sonia Gandhi

Sonia Gandhi a fost realeasa, in unanimitate, lidera partidului aflat la putere in India, pentru a patra oara, in 2010, facand-o cel mai longeviv lider din istoria partidului.

Nascuta in Italia, legatura lui Gandhi cu India a inceput in clipa in care s-a maritat cu Rajiv Gandhi, mostenitor al dinastiei Nehru-Gandhi, in 1968. Timp de doua decenii, Gandhi a ocupat linistita rolul de sotie de politician si a acceptat un post de conducere, de abia dupa asasinarea sotului sau, in 1998.

Michelle Obama

Mult mai populara decat sotul ei, Michelle Obama a obtinut increderea a 70% dintre americani, spre deosebire de sotul sau, care nu a primit decat 40%, intr-un clasament citat de Forbes. Prima doamna continua lupta impotriva obezitatii la copii si ramane un trend setter in materie de moda.

Anul acesta, Harvard Law School a lansat un nou grafic nutritional, iar campania lui Michelle, intitulata sugestiv „Let’s Move!” (Hai sa ne miscam!) a inspirat giganti corporate precum Coca Cola, Kellogg si General Mills sa reduca din continutul caloric al alimentelor, pana in 2012.

Christine Lagarde

Christine Lagarde a intrat in atentia lumii in iunie, cand a fost numita in fruntea conducerii Fondului Monetar International (FMI), fiind prima femeie care ocupa aceasta functie. Ea a fost nominalizata dupa ce directorul de pana atunci, Dominique Strauss Kahn a demisionat, in urma acuzatiilor de agresiune sexuala. Desi s-a nascut in Franta, Lagarde a petrecut aproape jumatate din viata in Statele Unite.

Irene Rosenfeld

Irene Rosenfeld a anuntat o despartire corporate surprinzatoare, in luna august, cand Oreos si Mac’N Cheese s-au despartit. Rosenfeld a obtinut un doctorat in marketing si statistica si a precizat ca se gandea la acest „divort” inca din 2007.

Efectul consta in faptul ca gigantul Kraft se transforma intr-o afacere cu venituri, la nivel mondial, de 32 de miliarde de dolari, in timp ce North American devine un business cu venituri anuale de 16 miliarde de dolari.

Ca lider al celui de-al doilea cel mai mare producator de produse alimentare, Rosenfeld supervizeaza 127.000 de angajati si vanzari in 170 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angela merkel, #hillary clinton, #top, #top forbes , #stiri Angela Merkel