Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scheele: Romania va fi primita in UE in 2007

Scheele: Romania va fi primita in UE in 2007
Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a dat asigurari, la Cluj, ca data programata pentru intrarea Romaniei in Uniunea Europeana va fi respectata, a anuntat Radio Europa Libera. "Eu cred ca Germania a semnat Tratatul de aderare si imi amintesc si ca doamna Angela Merkel, care este candidat pentru a fi cancelar daca Partidul Crestin Democrat va castiga, a subliniat ca trebuie respectat Tratatul de aderare. Si nu trebuie uitat ca in acest moment sunt alegeri in Germania si se spune foarte mult in timpul alegerilor", a precizat oficialul european.

Scheele a spus ca luna august este "silly season", cand nu sunt prea multe evenimente si stiri si cand orice mic eveniment e comentat de presa. In privinta declaratiilor lui Markus Ferber, presedintele grupului crestin-democrat din Parlamentul European, despre posibilitatea scoaterii Coridorului IV paneuropean din finantarea UE si ocolirea Romaniei, Scheele a declarat ca este nevoie "de o recomandare a Comisiei Europene, care va trebui adoptata de UE, pentru a se schimba ceva". "Romaniei i se vor aloca bani din fondul de coeziune pentru ca exista o retea transeuropeana de transport, care va fi finantata de UE", a adaugat Scheele.

Ministrul de Interne al landului Bavaria, Guenther Beckstein (membru CDU), a declarat, recent, ca "pentru aderarea cu drepturi depline a Romaniei si Bulgariei, 1 ianuarie 2007 sau 2008 este probabil prea devreme".

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 815 ori