Sarkozy si Merkel, acord financiar pentru Grecia

Joi, 25 Martie 2010, ora 23:57
1456 citiri
Sarkozy si Merkel, acord financiar pentru Grecia

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au ajuns, joi, la un acord privind un plan de asistenta financiara pentru Grecia, sustinut prin imprumuturi de la Fondul Monetar international (FMI), dupa mai multe zile de discutii.

Acordul franco-german ofera "un cadru european format din imprumuturi bilaterale din partea statelor din zona euro" si o contributie a FMI, a anuntat presedintia franceza. Ajutorul pus la dispozitie Greciei va fi folosit doar daca va fi necesar.

Sarkozy si Merkel s-au intalnit, joi, la Bruxelles inaintea unui summit la care vor participa lideri ai statelor din Uniunea Europeana (UE).

Cei doi au convenit asupra unui text de o pagina si jumatate care descrie foarte precis conditiile in care statele zonei euro vor trebui sa intervina, au afirmat surse apropiate presedintiei franceze. Germania a confirmat compromisul.

O sursa apropiata guvernului de la Berlin a afirmat ca Merkel si Sarkozy au ajuns la un "consens" in privinta ajutorului financiar pentru Grecia.

Intelegerea prevede o interventie doar in ultima instanta si include "o participare substantiala a FMI", dar si posibile sanctiuni, a adaugat sursa citata.

Acordul, care necesita aprobarea tuturor statelor din zona euro, a fost transmis presedintelui UE, Herman Van Rompuy. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sarkozy, #merkel, #ajutor, #financiar, #grecia, #criza , #stiri Angela Merkel