Saptamana aceasta se decide soarta Opel

Luni, 25 Mai 2009, ora 14:26
1309 citiri
Saptamana aceasta se decide soarta Opel

Guvernul german vrea sa ia o decizia privind soarta diviziei europene a General Motors, Opel, pana la jumatatea acestei saptamani, a spus astazi un purtator de cuvant al guvernului, scrie Reuters.

Cancelarul Angela Merkel a vorbit in weekend cu premierul rus Vladimir Putin despre o posibila solutie pentre producatorul auto german, a mai spus purtatorul de cuvant. 

Guvernul german vrea sa pastreze cat mai multe locuri de munca si fabrici ale Opel, pentru evitarea falimentului diviziei GM, a spus reprezentantul guvernului.

Premierii landurilor Renania de Nord-Westfalia si Hesaa au spus ca Opel ar putea intra in faliment, insa acesta este cel mai sumbru scenariu. Mai multi oficiali germani au declarat, vineri, ca prefera oferta depusa de Magna International pentru preluarea producatorului auto in dificultate Opel, indicand ca, pe langa numarul mai mic de concedieri, aceasta ofera perspective mai bune pentru viitorul companiei.

Fiat, furnizorul auto canadian Magna International Inc si fondul de investitii RHJ International au depus oferte pentru preluarea Opel.

Daca autoritatile federale sunt mai precaute, cele din landurile in care opereaza Opel si-au aratat deschis preferinta pentru Magna, care presupune 10.000 de concedieri in Europa, din care 2.500 in Germania. Oferta Fiat include 12.000 de concedieri in Europa si mult mai multe in Germania decat in cazul ofertei Magna, a subliniat premierul landului Renania-Palatinat (sud-vestul Germaniei), Kurt Beck, citat de NewsIn.

Beck a indicat ca, pe langa numarul mai scazut de concedieri, planul Magna ofera o perspectiva mai buna asupra viitorului Opel.

Decizia in legatura cu cine preia Opel apartine GM, insa statul german va juca un rol foarte important, deoarece va furniza, probabil, garantii pentru finantare de miliarde de euro.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, a incercat sa contracareze ingrijorarile legate de concedieri masive in Germania, precizand ca planul companiei italiene nu presupune o scadere a numarului de salariati de la Opel cu mai mult de 8% in Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#opel, # germania, # magna, # faliment , #stiri Angela Merkel