Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariul in Germania, la cel mai mic nivel de la reunificare

Salariul in Germania, la cel mai mic nivel de la reunificare
Salariul net anual al germanilor a ajuns la cel mai scazut nivel de la reunificarea tarii, media pentru anul 2006 fiind de 15.845 euro, fata de 17.200 de euro, cat era in 1992, conform statisticilor publicate de ministerul german al muncii, relateaza AFP.

Raportul ministerului, publicat in iunie, dar descoperit de presa germana doar de curand, subliniaza si majorarea clivajului intre salarii si profiturile obtinute de companii.

Intre 2000 si 2006, veniturile companiilor si capitalul acestora au crescut cu 42 la suta, in timp ce salariile nu au crescut decat cu 4,5 la suta.

Aceste date risca sa agraveze tensiunile in cadrul guvernului coalitiei de guvernamant (social domocrati/conservatori) conduse de cancelarul Angela Merkel, legate de ajustarea salarizarii germanilor la nivelul cresterii economice substantiale cunoscute de Germania.

Social-democratii vor pune din nou in discutie revendicarile proprii legate de un salariu minim legal si unitar. Conservatorii se opun insa acestei idei, cerand reducerea impozitelor pentru a majora puterea de cumparare.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 875 ori