Presedintele Eurogroup da asigurari ca Grecia nu va fi lasata singura in fata crizei

Vineri, 05 Martie 2010, ora 14:07
1223 citiri
Presedintele Eurogroup da asigurari ca Grecia nu va fi lasata singura in fata crizei

Presedintele forumului ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a declarat ca "Grecia nu va fi lasata singura" in eforturile de a reduce deficitul record, incercand sa-l sustina pe premierul grec inainte de discutiile cu Angela Merkel, relateaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

"Le transmitem pietelor financiare: Atentie, nu abandonam Grecia", a declarat liderul Eurogroup, la Deutschlandradio. El a laudat planurile "ambitioase" ale Greciei de a reduce deficitul. "Nu cred ca va fi nevoie de ajutoare din exterior", a completat Junker.

Premierul grec George Papandreou incepe vineri un turneu de cinci zile in Luxemburg, Berlin, Paris si Washington, dupa ce masurile de austeritate suplimentare, ce ar urma sa permita economii de 4,8 miliarde euro, au provocat mari proteste in Grecia.

Premierul grec vrea ajutor din partea Uniunii Europene pentru a primi credite la dobanzi mai mici decat 6,11%, nivelul actual cerut de investitori pentru titlurile de stat emise de Grecia, si a precizat ca ar putea apela la Fondul Monetar International (FMI) in cazul in care nu va primi sustinere europeana.

Papandreou se va intalni vineri cu omologul sau german Angela Merkel, la o zi dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) a spsu ca se opune unui eventual acord intre Grecia si FMI.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, # criza, # masuri, # greva, # juncker , #stiri Angela Merkel