NSA detine mai mult de 300 de rapoarte vizand-o pe Angela Merkel

Duminica, 30 Martie 2014, ora 08:30
8901 citiri
NSA detine mai mult de 300 de rapoarte vizand-o pe Angela Merkel

Agentia americana pentru securitate nationala (NSA) a adunat peste 300 de rapoarte despre cancelarul federal german, Angela Merkel, a scris sambata saptamanalul Der Spiegel, citand informatii transmise de fostul consultant american Edward Snowden, relateaza AFP.

Numele cancelarului german figureaza printre cei 122 sefi de stat si de guvern asupra carora NSA a adunat informatii in mai 2009, noteaza pe pagina electronica publicatia germana.

Agentia americana 'a realizat mai mult de 300 de rapoarte despre Angela Merkel', conform documentelor consultate de saptamanalul Der Spiegel si in care mai figureaza in egala masura numele presedintilor statelor Peru, Somalia si al Belarusului.

Aceste fisiere sunt stocate intr-o baza de informatii a NSA care 'ar putea constitui un element de proba important' in ochii justitiei germane, care 'trebuie sa se decida in zilele urmatoare daca deschide o ancheta judiciara privind suspiciunile de spionaj, mai noteaza Der Spiegel.

Documentele facute publice in octombrie 2013 de catre Edward Snowden indicau faptul ca NSA a ascultat telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel de-a lungul mai multor ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nsa merkel, #snowden merkel , #stiri Angela Merkel