Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul guvern german a aprobat primele reduceri de taxe

Noul guvern german a aprobat primele reduceri de taxe

Noul guvern german a adoptat luni un program de reduceri fiscale de 8,5 miliarde euro pe an, ce urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie si sa sustina revenirea economiei, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Noul guvern german de centru-dreapta, ce va avea luni a treia sedinta dupa alegeri, a adoptat "o lege de accelerare a cresterii".

Aceasta prevede, printre altele, aplicarea unei reduceri a taxei pe valoarea adaugata (TVA) la 7% pentru hoteluri si restaurante, reformarea taxelor de succesiune, ce ar urma sa faciliteze transferul IMM-urilor familiale, si reducerea impozitelor pentru companii.

Programul va avantaja in principal companiile, insa familiile vor beneficia de cresterea alocatiilor cu 20 euro pe luna pentru fiecare copil.

Masurile vor da rezultate intr-un timp foarte scurt si vor fi "un impuls pozitiv pe termen lung pentru crestere", a anuntat Ministerul de Finante, in cadrul unui comunicat.

Noua echipa de guvernare de la Berlin a decis sa permita adancirea deficitului bugetar, pentru a sustine cresterea economica.

Programul propus de cancelarul Angela Merkel mai prevede o reforma structurala a fiscalitatii, ce va presupune o reducere a taxelor de 24 miliarde euro incepand cu 2011.

In aceasta privinta, guvernul este insa mai rezervat.

"Trebuie sa ne concentram deocamdata asupra primei etape", a declarat un purtator de cuvant al cancelariei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori
Citeste mai multe despreguvern german reduceri taxe