Merkel: UE sa sanctioneze rapid tarile cu deficite mari

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:26
1202 citiri
Merkel: UE sa sanctioneze rapid tarile cu deficite mari

Germania si Finlanda vor sustine cu tarie ca Uniunea Europeana sa impuna, in viitor, sanctiuni rapide impotriva statelor membre care nu respecta legislatia comunitara in domeniul bugetelor, a declarat, miercuri, cancelarul german Angela Merkel, citata de Reuters. 

Merkel a declarat, dupa o intalnire, la Berlin, cu premierul finlandez, Mari Kiviniemi, ca in opinia ambelor state consolidarea bugetelor este esentiala pentru soliditatea monedei unice europene, potrivit Mediafax.

Un grup condus de presedintele UE, Herman Van Rompuy, lucreaza la reforme care sa previna repetarea crizei datoriilor suverane care a afectat zona euro in acest an.

In viitor, tarile care depasesc pragul unui deficit bugetar de 3% din PIB prevazut in legislatia europeana trebuie sa fie penalizate fara intarziere, a spus Merkel.

"De acum inainte, Finlanda si Germania vor negocia intens in grupul condus de Van Rompuy pentru a se asigura ca sanctiunile vor fi impuse rapid si decisiv, inainte ca limita de 3% sa fie depasita o perioada lunga de timp", a aratat cancelarul german.

Kiviniemi a aratat la randul sau ca prosperitatea economica a zonei euro poate fi asigurata doar daca statele membre au finante solide. 

#finlanda, #germania, #merkel, #ue , #stiri Angela Merkel