Merkel: Summit-ul G20 nu ne va scoate din criza

Sambata, 28 Martie 2009, ora 09:33
1355 citiri
Merkel: Summit-ul G20 nu ne va scoate din criza

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sambata ca a aloca prea multi bani pentru reinvierea cresterii economiei globale va face doar ca rezultatul sa nu fie de durata.

Merkel a declarat pentru Financial Times, ca, in ciuda trendului international, Germania nu ar trebui sa cheltuiasca mai multi bani publici pentru reinvierea economiei. Ea a declarat cotidianului ca repunerea economiei pe picioare nu va fi gata odata cu summit-ul G20 de la Londra, relateaza AFP.

"Aceasta criza a aparut pentru ca am creat cresterea economica cu prea multi bani, iar aceasta crestere nu se sustine", a declarat cancelarul. "Daca vrem sa invatam din asta, cheia e sa nu repetam greselile trecutului", a mai spus Merkel. Referitor la apropiatul summit, Merkel a declarat ca acesta nu poate rezolva problema crizei economice si ca se vor impune si alte intalniri.

"Statul nu poate imprumuta la nesfarsit", a mai spus Merkel, adaugand ca se asteapta sa vada o revenire la politicile fiscale care se aplica si dupa terminarea crizei.

In opinia politicianului, criza a aparut pentru ca fiecare a trait peste nivelul pe care si-l permitea, iar guvernul a incurajat asumarea riscurilor pentru a dezvolta economia. "Nu putem incuraja asta. Trebuie sa ancoram cresterea (economica) pe un teren mai ferm".

"Am cheltuit prea mult pentru a ajunge la o crestere care nu se justifica", este parerea lui Merkel.

"Nu doar bancile si-au asumat prea multe riscuri, si statul a ingaduit aceasta situatie", a mai spus cancelarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit, #G20, #Merkel, #criza , #stiri Angela Merkel