Merkel: Romania este un partener echitabil in Europa

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 09:53
1383 citiri
Merkel: Romania este un partener echitabil in Europa

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, considera ca Uniunea Europeana trebuie sa se implice cu un nou elan in solutionarea unor conflicte existente in Estul Europei si a apreciat ca Romania, cu experienta sa, poate aduce creativitate in rezolvarea lor, precizeaza Mediafax.

Merkel a declarat, marti, in discursul rostit la UBB Cluj, ca Romania este un partener echitabil in Europa, cu care Germania are multe obiective in comun.

"Romania este un partener echitabil in Europa, cu care avem multe obiective in comun. Unul dintre acestea este cel de vecinatate in partea estica a Europei. Aici, dupa 20 de ani de la sfarsitul divizarii europene, trebuie sa abordam conflictele existente cu un nou elan.

Cred ca trebuie sa rezolvam problemele din Balcanii de Vest, intre Moldova si Transnistria, europenii sunt rupti de aceste probleme si cred ca noi, cu totii, avem o raspundere pentru a actiona impotriva neincrederii si sa depasim elementele de divizare.

Impreuna, in UE, cu alti parteneri, putem sa solutionam conflictul din Transnistria. Strategia dunareana, cooperarea Marii Negre, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic, acestea sunt instrumente in care Romania, cu experienta sa, poate aduce creativitate", a afirmat cancelarul Germaniei.

#merkel romania conflicte solutionare , #stiri Angela Merkel