Merkel: Europa fara euro este de neimaginat

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 10:48
1756 citiri
Merkel: Europa fara euro este de neimaginat

Cancelarul german Angela Merkel este pesimist in ceea ce priveste posibilitatea unei reveniri spectaculoase a economiei elene in urma summitului de joi. Merkel admite ca sarcina de a salva euro este una dificila, dar ca trebuie indeplinita pentru ca Europa fara euro este de neimaginat.

Reuniunea anuala a liderilor din Germania si Rusia a avut anul acesta ca subiect principal problemele energetice. Angela Merkel l-a primit pe Dmitry Medvedev la Hannover intr-un moment in care Germania se afla in cautare de resurse energetice care sa inlocuiasca energia nucleara, informeaza Euro News.

Asteptarile cancelarului german sunt insa pesimiste in ceea ce priveste efectul pe care summitul european il va avea asupra crizei din Grecia.

"Ne confruntam cu cea mai dificila sarcina din istorie, aceea de a salva euro. Moneta euro este benefica pentru toata lumea si reprezinta o parte importanta care a adus succesul economic al Germaniei. Europa fara euro este de neimaginat si merita sa ne ne asumam orice efort pentru a taia rezolva problemele 'de la radacina'" a declarat cancelarul german.

Presedintele Medvedev a vorbit despre conflictele din Libia, declarand ca ar putea exista un compromis intre regimul lui Gaddafi si rebeli. Facand insa o comparatie cu alte tari care i-au recunoscut oficial pe rebeli, Medvedev a recunoscut ca sustinerea uneia dintre parti ar fi "deosebit de grava" pentru Libia.

Cancelarul german ii sfatuieste pe liderii UE sa nu aiba asteptari prea mari de la summitul european de joi

In timp ce pe pietele europene exista o asteptare la o a doua sansa pentru Grecia care sa previna situatia in care si alte tari, precum Spania sau Italia, sa aiba aceeasi soarta, Merkel a avertizat ca niciun fel de intelegere nu va rezolva atat de usor criza datoriilor, scrie Euro News.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy urmeaza sa aiba si el o intalnire cu Angela Merkel, miercuri, la Berlin, pentru a face ultimele pregatiri pentru summitul de joi.

#angela merkel, #criza, #euro, #zona euro , #stiri Angela Merkel