Merkel: Euro nu este in criza

Joi, 03 Februarie 2011, ora 17:29
1543 citiri
Merkel: Euro nu este in criza

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciaza ca moneda euro nu este in criza, insa uniunea monetara se confrunta cu o criza a datoriilor in unele state si cu probleme de competitivitate in altele, potrivit AFP, anunta Mediafax.

"Nu avem o criza a euro. Insa ceea ce avem este o criza a datoriilor in anumite state, iar in altele o problema de competitivitate. Trebuie sa facem in asa fel ca euro sa fie mai competitiv", a declarat Merkel pentru un post spaniol de televiziune.

Cancelarul a respins ideea emiterii de obligatiuni in comun de catre statele din zona euro pentru a rezolva problemele de finantare ale unora din membrii uniunii monetare.

"Nu cred ca euro-obligatiunile vor fi raspunsul corect deoarece acestea ar presupune ca toate statele sa plateasca aceleasi dobanzi pentru datorii, situatie care nu face clar cine depune cel mai mare sau cel mai mic efort", a mentionat Merkel.

Oficialul a precizat ca Germania va continua sa fie solidara cu statele partenere din zona euro si a insistat asupra nevoii aplicarii de reforme pentru imbunatatirea competitivitatii economice si a situatiei finantelor publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza datoriilor, #euro, #merkel, #emitere obligatiuni, #crestere competitivitate, #moneda euro , #stiri Angela Merkel