Merkel, dispusa sa recapitalizeze bancile

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 20:04
1351 citiri
Merkel, dispusa sa recapitalizeze bancile

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat ca Berlinul este pregatit sa isi recapitalizeze sectorul bancar si s-a aratat dispusa sa discute un plan european pentru a revitaliza sectorul financiar al zonei euro pana la urmatorul summit regional care va avea loc in doua saptamani.

Intr-un discurs tinut la Bruxelles, miercuri, dupa o intalnire cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, Merkel a refuzat sa spuna care este exact planul pentru a ajuta bancile, sustinand ca ar trebui sa fie lasat la latitudinea expertilor. Totusi, Merkel i-a indemnat pe liderii europeni sa faca un efort coordonat, in acest sens, scrie Financial Times.

"Cred ca cea mai buna varianta este cea in care avem o abordare comuna a problemei. Germania este pregatita pentru a face pasul spre recapitalizare. Avem nevoie de criterii. Suntem presati de timp si ar trebui sa luam o decizie cat mai repede", a declaarat Merkel.

Intrebata daca sustine punctul de vedere al Fondului Monetar International care este de acord cu o recapitalizare a tuturor bancilor europene peste hotare, Merkel a ezitat, spunand apoi ca spera ca SUA si Europa vor putea lucra impreuna.

"Cel mai important, in acest moment, este ca America si Europa sa comunice adecvat, pentru ca doar in acest mod vom ajunge la rezultatele de care avem nevoie, in loc sa aruncam cu remarci critice unul la adresa altuia", a adaugat Merkel.

#banci europene, #merkel, #recapitalizare banci europene , #stiri Angela Merkel